2019. március 11., hétfő

TÍZEZREKET VIHET EL FELESLEGESEN A BANKSZÁMLA - NYAKUNKON AZ ÚJABB TAVASZI DRÁGÍTÁS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.03.11.


A pénzügyeit a legtudatosabban intézők is akár évi 40 ezer forinttal járhatnak rosszul, ha nem a megfelelő bankszámlát használják – számolta ki az Azénpénzem.hu. Ez a szám persze folyamatosan változhat, hiszen a bankok többsége rendre módosít díjain, feltételein. Összeszedtük, mit hozott, illetve a továbbiakban mit hoz ezen a téren a tavasz.

Egyetlen hónapban majdnem 6000 forinttal kerül többe a bankolás annak az átlagjövedelemmel rendelkező ügyfélnek, aki pénzét öt részletben (nem is maradéktalanul) nem kellően odafigyelve veszi fel. Ugyanő, ha nagyon tudatos (kápéfelvételhez csak a két díjmentes lehetőséget használja, és mindent neten intéz), akkor is több ezer forinttal járhat rosszabbul, amennyiben nem a megfelelő bankszámlát használja. A folyószámláját rosszul megválasztó még az utóbbi esetben is éves szinten akár 40 ezer forinttal fizethet többet feleslegesen. Ezért érdemes mindenkinek átgondolni, mire is kell neki a bankszámla, jellemzően hogyan használja (itt kalkulálhatja könnyedén, a használati szokások alapján tipizálva, a folyószámlák költségeit).

A kalkuláció során rendre az élbolyban szerepel a Gránit. Ez nem annyira meglepő, hiszen ez a bank 2010-es alapításától kezdve digitális modellben dolgozik, ügyfeleit elektronikus csatornákon, fiókhálózat nélkül szolgálja ki. Utóbbit sokan tartják hátránynak, de a netes ügyintézés térnyerésével (amit egyébként szinte minden bank kedvezőbb díjakkal honorál) ez sokaknak egyre kevésbé számíthat. Több banknál (természetesen a Gránitnál is) lehetséges akár videón keresztül nyitni bankszámlát.

Az Azénpénzem.hu rendszeresen követi, miként változtatják számladíjaikat a bankok. A Gránit ebből a szempontból (is) különlegesnek számít, náluk ugyanis évek óta stabil díjakkal találkozhattunk. Ami más hitelintézetekre nem volt annyira jellemző a múltban, de most előretekintve sem.

Sorjáznak a friss változtatások...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.