2019. március 11., hétfő

ÚJABB TRIANON FENYEGET - DIZÁJNERDROGOKKAL ARAT A HALÁL A MÉLYSZEGÉNY GETTŐKBAN

168 ÓRA ONLINE
Szerző: ÓNODY-MOLNÁR DÓRA
2019.03.10.


Bátor konferenciát rendeztek szombaton a jezsuiták: a tanácskozás során a szegregátumokban megjelenő új pszichoaktív szerhasználat jelenségével foglalkoztak. A konferencia szervezésében megjelenik az a felelősség, amely kialakult olyan egyházi szereplőkben, akik rendszeresen jelen vannak a mindentől elzárt, mélyszegény gettókban.

A konferencia fővédnöke, Székely János püspök, a Boldog Ceferino Roma Misszió Vezetője a tanácskozást egy olyan történettel nyitotta, ami szerinte azt illusztrálja, hogyan fordul a konferencia által tárgyalt probléma felé egy keresztény, egy tiszta gondolkodású ember. E történetben egy munkahelyen pszichológiai vizsgálat folyik. Egy háromgyerekes édesanya kerül sorra. Azt kérdezi tőle a szakember, hogy melyik gyermekét szereti a legjobban. Nincs különbség, mindhárom gyermekét egyformán szereti, válaszolta. Csakhogy a pszichológus ezzel nem elégedett meg, a választ nem értékelte megfelelőnek, és felszólította az anyát, hogy beszéljen őszintén, mert ha nem így tesz, annak következményei lesznek. Az anya szemében könnyek gyűltek, és elmondta, hogy valóban nem egyformán szereti a gyerekeit. Azt szereti jobban, amelyik éppen bajban van: amelyik elesik és sír, vagy éppen beteg, és fájdalmai vannak. E kivételektől eltekintve minden gyermekét egyformán szereti.

– Észak-kelet Magyarország most segítségért kiállt, cigány testvéreink bajban vannak, nyomoruk, fájdalmuk kimondhatatlan. Ezt a kiáltást az érző szívnek meg kellene hallania – mondta a püspök, aki a helyzet drámai voltának illusztrálására egy másik történetet is elmesélt: ebben egy kisfiú mesél apjának különleges álmáról. Két farkas vív elkeseredett harcot egymással: egy fekete, rosszindulatú és egy fehér, szelíd, nemes állat. Az apja azt feleli, neki is van néha olyan érzése, mintha két farkas küzdene benne. A kisfiú megkérdezte, melyik farkas győz.

– Amelyiket jobban eteted. Az fog győzni, melyiket gondolatainkkal, tetteinkkel etetünk – válaszolta Székely János püspök, aki hangsúlyozta, hogy a probléma rendkívüli, hiszen a magyar diákok több mint húsz százaléka próbált már kábítószert...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.