2019. március 4., hétfő

UKRAJNAI VOKSTURIZMUS MIATT MARADNAK KI A FALUSI CSOK-BÓL A BEREGI APRÓFALVAK


MÉRCE
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2019.03.04.


A 2018-as országgyűlési választások környékén az akkor még nem fideszes Hír TV Célpont című műsora többször is beszámolt az ukrán-magyar határ mentén tapasztalható voksturizmusról.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, több Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hátrányos helyzetű kistelepülésen a választás környékén az sem volt ritka, hogy a szavazókorú lakosság 150 százalékkal ugrott meg olyan ukrajnai származású emberekkel, akik éltek a kettős állampolgárság lehetőségével, és egy hatvanas évekbeli rendelettel, amely befizetések nélkül is nyugdíjra jogosította a Szovjetunió utódállamainak állampolgárait.

Olyan lakásokról is, tudni ahová több tucatnyian – de akár százas nagyságrendben is – jelentkeztek be ukrajnai kettős állampolgárok anélkül, hogy ténylegesen ott tartózkodtak volna. A Hír TV riporterei a szavazás napján ilyen ukrajnai állampolgárokat utaztatók közé is beépült, és azt is megtudta, hogy a voksturistákat arra buzdították, a megye 4-es száma választókerületének fideszes jelöltjére, Tilki Attillára szavazzanak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.