2019. március 2., szombat

VÁDAT EMELHETNEK A MINISZTERELNÖK ELLEN - AKÁR TÍZ ÉVET IS KAPHAT A KORMÁNYFŐ

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.03.01.


Az MTI, amely minden fontos, az embereket érdeklő hírről gyorsan, pontosan és pártatlanul beszámol, ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, és egy sokak által régen várt hírt tett közzé. Eszerint a legfőbb ügyész vádemelésre készül a miniszterelnök ellen.

A kormányfő ellen három korrupciós bűncselekmény, megvesztegetés, hivatali vesztegetés és csalás elkövetése miatt emelnek vádat. Ezek közül a legsúlyosabb, akár tíz évre is büntethető vád a megvesztegetés, amellyel egy nagy telekommunikációs óriásvállalat tulajdonos főrészvényesével folytatott adásvételi ügyletei miatt gyanúsítják a kormányfőt.

Szintén vádat készülnek emelni telekommunikációs óriásvállalat tulajdonos főrészvényese és felesége, valamint egy, az érdekeltek között közvetítő személy ellen. A telekommunikációs óriásvállalat tulajdonos főrészvényesét azzal vádolják, hogy megvesztegették a miniszterelnököt, amikor tőle kapott gazdasági előnyökért cserébe nyomást gyakoroltak a kormányfő és felesége kéréseinek megfelelően egy hírportál híreire és cikkeire.

Egy másik ügyben a „csak” három évvel büntethető hivatali vesztegetés és csalás a vád. Ez az ügy mintegy ötvenmillió forint ajándék átadásáról, illetve elfogadásáról szól, amit két, milliárdos üzletember adott át a miniszterelnöknek és feleségének...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.