2019. március 15., péntek

WEBER: ORBÁN NEM OLD MEG SEMMIT EGY BOCSÁNATKÉRÉSSEL

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: nepszava.hu
2019.03.14.


Az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje ismét megerősítette, az ultimátum pontjaiban nincs helye vitának. Közben szinte minden érintett úgy nyilatkozott, a Fidesz helyzetén "levelek már nem segítenek."

Orbán Viktor bocsánatkérése jelzésértékű, ez azonban még nem oldja meg a Fidesz európai néppárti (EPP) tagságával kapcsolatos alapvető kérdést – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje. A politikus Karlsruhéban beszélt erről a német Kereszténydemokrata Unió európai parlamenti választásokkal kapcsolatos csütörtöki sajtótájékoztatóján - közölte a hvg.hu.

A kedden Magyarország járt Weber ismét felszólította a magyar kormányfőt, hogy vessen véget a Brüsszel-ellenes kampánynak és rendezze a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) ügyét.

Kijelentette: ezekben a pontokban nincs helye vitának. Úgy fogalmazott, hogy az EPP berkein belül nem engednek az alapjogi kérdésekben.

A Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, Markus Söder bajor miniszterelnök a dpa német hírügynökségnek Münchenben adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy a magyar miniszterelnök bocsánatkérő levele nem oldotta meg a problémákat az EPP-n belül.

"Fontos jelzés, ha valaki bocsánatot kér megfogalmazásokért. Mindig arra kell törekednünk, hogy hidakat építsünk és elejét vegyük a szakadásoknak. Az EPP ugyanakkor egy értékközösség. Az értékek pedig nem képezik alku tárgyát" – magyarázta Söder, majd kijelentette:

Orbánnak kell döntenie arról, hogy milyen irányt akar követni. "Ennek azonban tartósnak kell lennie. Nincs ugyanis értelme annak, hogy minden héten újabb vitát folytassunk erről" – hangsúlyozta a bajor politikus...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.