2019. április 18., csütörtök

A BETILTOTT HVG CÍMLAPOK SORSA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: jdesi
2019.04.17.


Az utcai plakáthelyek egy jelentős helyét uraló MAHIR Cityposter nevő cég, amely Orbán, Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozik, felmondta a szerződését a HVG-vel. Eddig minden héten plakátokon is megjelentek a Heti Világgazdaság címlapjai.

Az aktuálison Rogán Cecília szerepel - valahogy véletlenül most lett elege mindebből a plakátcégnek. Ugyan 1979 óta rendületlenül kirgasztották a hirdetőhelyekre a HVG közismerten éles és határozott véleményeket kifejező címlapjait, most hirelen kiderült, hogy nincs elég hely ezekre a posterekre - ezért éppen a laptól kell megszabadulni.

Végignézve néhány korábbi címlapot, azt kell mondanunk, hogy az Orbán-rezsim kifejkezetten liberális és megengedő volt mindeddig, hogy megtürte ezeket nyilvános térben.

Most ennek vége. legközelebb talán az árusítást fogják lehetelenné tenni. de addig is fekete borítékba kell majd szorítani a lapot - és akit az olvassán rajtakapnak, az nyilván megnézheti magát. Még jobb a helyzetük, mint a Népszabadságnak vagy a megyei lapoknak - de valószínűleg elbizakodottságra semmi okunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.