2019. április 18., csütörtök

ÚJRA ÉS ÚJRA FELTÁMAD A FRÁNSZIÁS MŰVELTSÉGŰ, ÁLSÁGOS KERESZTÉNY TÖPSZLI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.04.17.


...Semjén!

1. Magyarországon nem szabadott volna hagyni, segíteni, hogy egy diktátor hülyítse meg az embereket; nem szabadott volna hagyni, hogy a béka feneke alá szoruljanak életek; nem szabadott volna hagyni, hogy felszámolják a demokratikus intézményeket, a jogállamot; nem szabadott volna hagyni, hogy Orbán kukoricázzon európai uniós létünkkel.
2. Emmanul Macron érvényes választáson a szavazatok 66,1 százalékával nyert, és lett köztársasági elnök.
3. A magyar KDNP mérhetetlen párt. Nem is merte megkockáztatni, hogy induljon a nem annyira tiszta választáson. A rigó sem szavazott rájuk, csupán beleültek a Fidesz ölébe, azóta is ott ringatóznak, ölelkeznek.
4. Az Orbán-klán rohadt nagy nemzeti önérzetből elszabadította a világra a gyűlöletet.
5. Magyarországon már régen nem hangzik el ilyen francia, macroni vélemény: „Egyet kérek: a szabályok abszolút tiszteletét a nyilvánosság előtt. A vallási viszonyok a transzcendenciáról szólnak, és nem kérem az emberektől, hogy legyenek mérsékeltek – nem erről beszélek. A saját mély meggyőződésem az, hogy egy gyakorló katolikus hiheti, hogy a vallása szabályai messze túlmutatnak a Köztársaság törvényein. Egyszerűen azt gondolom, hogy a köz birodalmába lépve a Köztársaság törvényei elsőbbséget élveznek a vallási törvénnyel szemben.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.