2019. április 6., szombat

AKKOR PÖRÖG FEL LEGJOBBAN ORBÁN PÁVATÁNCA, AMIKOR SAROKBA VAN SZORÍTVA

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.03.06.


A Fidesz úgy tesz, mintha nem is rúgta volna össze a port saját pártcsaládjának tagjaival. Használják ugyanis az Európai Néppárt nevét, logóját, eszközeit, mintha nem kiabáltak volna kígyót, békát, Soros Györgyöt az EPP politikusaira azután, hogy nagy többséggel felfüggesztették a magyar kormánypárt tagságát a pártszövetségben. Mindezt megspékelik azzal, hogy az EP választási kampányra olyan programmal fordulnak rá, amely finoman szólva sem kompatibilis az európai kereszténydemokraták által vallott nézetekkel.

Bár a Matteo Salvini olasz belügyminiszter által szervezés alatt lévő populista, szélsőjobbos nemzetközi politikai formációhoz egyelőre nem csatlakozik a Fidesz, a barátkozás tovább folyik Orbán Viktor és az Északi Liga vezetője között. Kövér László házelnök (a nemzet bajsza) római látogatásán azt nyilatkozta, hogy a Fidesz az Európai Néppártban képzeli el a jövőjét, Matteo Salviniék új szövetségével is jó viszonyt fognak ápolni. Kövér szerint az álláspontjuk ott találkozik, hogy az EPP-nek nyitottnak kell lennie a tőlük jobbra lévő politikai erők felé is, nem csak balra. Ezzel részben az EPP-t is felértékelik, részben alternatívákat is nyithatnak a választók előtt, hogy milyen Európát is akarnak valójában.

Eléggé fából vaskarika az, amit Kövér mond, de a lényeg benne van. A Fidesz ugyanis arra számít, hogy az EPP idővel felhagy azzal az elvével, hogy nem fogad maga közé rasszista pártokat, illetve kiveti maga közül azokat, akik tevékenyen részt vesznek saját hazájukban a demokratikus intézményrendszer leépítésében. Kövér, és természetesen Orbán is hisz abban, hogy a szélsőjobb, valamint a jobbközép között létre lehet hozni egy hidat, amelyen oda-vissza lehet közlekedniük olyan politikusoknak, mint például ők. Ez a felvetés hasonlatos lenne ahhoz, hogy a kommunista gyökerű, proletárdiktatúrában hívő pártok természetes szövetségesei lehetnek a szociáldemokrata pártoknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.