2019. április 6., szombat

ÁLLAMI BANK HITELEZI TIBORCZ INGATLANCÉGÉT, A MIGRÁNSKERÍTÉS SZÁLLÍTÓJA VEHETI MEG A HONVÉDOT

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2019.04.06.


Új Szó: Guinea budapesti tb-konzulja adott útlevelet a szlovák újságíró-gyilkosság felbujtójának

Első alkalommal hallgatták ki Marián Kočnert a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban. A férfit a szlovák hatóságok azzal gyanúsítják, hogy ő rendelte meg Ján Kuciak tényfeltáró újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolását. A nagyvállalkozónál tartott házkutatás során a páncélszekrényében egy útlevelet találtak, és kiderült, hogy 1999 és 2004 között a Guineai Köztársaság tiszteletbeli budapesti konzulja volt. (Ezt magyar források az Átlátszónak cáfolták ugyan, azt ellenben elismerték, hogy az afrikai ország budapesti konzulátusán kiállított útlevelet kapott a szlovák férfi.) Az útlevélben az áll, hogy az afrikai ország állampolgára. Egyelőre nem tudni, hogy az útlevél valódi-e vagy hamis. Kočner ügyvédje megerősítette, az afrikai útlevél volt az egyik oka annak, hogy a Markíza Televízióval kapcsolatos váltóhamisítási ügyben elrendelték őrizetének meghosszabbítását. A hatóságok ugyanis attól tartottak, hogy Kočner külföldre menekül.

24: a határzárkerítés-gyártó Fidesz-közeli cégé lehet a Honvéd

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa többször is azt nyilatkozta, minden tulajdonában lévő cég, így a kispesti csapat is eladó, ha van jó ajánlat. Most feltűnt egy komoly vevő, méghozzá egy fideszes politikus, Bozó Zoltán cége, a Metalcom Zrt. A távközlési technikával foglalkozó vállalat tavaly azzal került a hírekbe, hogy évi 6,5 milliárd forintért üzemelteti a Magyarország szerb határán felhúzott kerítést. A 2014-es szentesi önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjeként vereséget szenvedő Bozó jelen állapotban nem kívánta kommentálni az értesülést.

Magyar Hang: nem tudott győzni a Fidesz, megszüntették a miskolci körzetet

Felforgatta Miskolc választókerületeit a lakosság fogyása: eggyel kevesebb mandátumot oszthatnak ki, így 28 helyett 27 képviselője lesz a város közgyűlésének az ősszel kezdődő ciklusban. A fideszes önkormányzat jegyzője által vezetett Helyi Választási Iroda éppen egy olyan körzetet számolt fel, amelyet – bármivel próbálkozott – a Fidesz képtelen volt bevenni: 1994 óta mindig a szocialista Bartha György nyerte meg. A körzetet úgy tüntették el, hogy annak utcáit, tereit négy másik választókerülethez csatolták. De csak olyanokhoz kerültek, amelyeknek jelenleg fideszes képviselője van.

Válasz Online: ismét állami banktól kapott gigahitelt Tiborcz cége

A Tiborcz István-féle BDPST Zrt. az állami tulajdonban lévő Budapest Bank 2,99 milliárd forintos kölcsönének segítségével újítja fel pesti Szabadság térre néző Adria-palotát. Tiborcz ezzel ismét állami források közelében találta magát, noha négy éve éppen azért szállt ki több vállalkozásából, hogy sikereit még véletlenül se lehessen összefüggésbe hozni a „központi akarattal”. A gigahitelhez kapcsolódó szerződéseken a BDPST képviselőjeként Sájer Gábort jelölték meg. Ő korábban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által körberajzolt Elios vezéreként működött. Az újság ezen felül közölte azt az iparági pletykát is, hogy a papíron Mészáros Lőrinchez tartozó, de Tiborcz István köreivel is rokonítható informatikai mamut, a 4iG Nyrt. a közeljövőben felvásárolhatja a T-Systems Magyarország Zrt.-t.

24: Bayer Zsolt szuper ingatlanbizniszeket köt a budavári önkormányzattal

A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa Orbán Viktor miniszterelnök új rezidenciájától, a felújított karmelita kolostortól pár száz méterre fekvő Úri utcába költözött be egy önkormányzati bérlakásba, amit mindössze 32 ezer forintért bérel az I. kerületi önkormányzattól. Az újságíró lakáscserével jutott hozzá az önkormányzati bérleményhez. Kérdésünkre akkor azt közölte, hogy egy budai agglomerációban lévő, 70 négyzetméter alapterületű kertes házat adott cserébe, ám annak helyét nem közölte. A 24.hu kiderítette, hogy Bayerék egy pilisszentkereszti faházat adtak a vári ingatlanért cserébe, ami két hónappal az üzlet nyélbeütése után ismét a fideszes publicista családja – egész pontosan egyik fia – tulajdonába került. A csereügyletre azért volt szükség, mert a lakástörvény szerint az önkormányzati lakások bérleti joga kizárólag másik lakás bérleti vagy tulajdonjogára cserélhető, magyarán pénzért nem megvásárolható. Bayer azt nyilatkozta: visszavásárolták az ingatlant, és ezzel szerinte nincs is semmi probléma, hiszen „az új tulajdonos annak adja el, akinek akarja”.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.