2019. április 1., hétfő

ÁLLAMI SZERVEZET BUKHAT A LEGTÖBBET A MATOLCSY-ROKON BANKJÁNAK BEDŐLÉSÉVEL

24.HU
Szerző: BAKSA ROLAND, HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2019.04.01.


Az állami tulajdonban levő Széchenyi Tőkealap-kezelőnek 7 milliárd forintja ragadhatott bent a bedőlt NHB Bankban, az értesülést senki nem cáfolta.

A siker köré felépített interjút adott januárban Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. (SZTA) elnök-vezérigazgatója egy kicsiny, a Magyar Nemzeti Bank által is támogatott portálnak, a Novekedes.hu-nak. Pedig akkor már tudhatta, nagy bajba került az általa irányított szervezet, amelynek több milliárd forintja ragadt bent a jegybankelnök Matolcsy György rokonának, Szemerey Tamásnak a bankjában, az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-ben.

Az NHB-nél december 18-án rendelt el kifizetési korlátozást a jegybank, amit kétszer meghosszabbított, a napokban pedig közölték, itt a vég, végelszámolásba fordul a folyamat.

A 24.hu több forrásból származó információi szerint a Széchenyi Tőkealap-kezelő durván 7 milliárd forintját bukja el. Ennyi pénzt tartott ugyanis a bedőlt bankban, és ennek csak töredékét kapja majd vissza a betétesek kártalanítására szolgáló Országos Betétbiztosítási Alapból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.