2019. április 1., hétfő

SZEGÉNYEK A RENDŐRÖK, DE A VEZETŐSÉG TUD A PROBLÉMÁRÓL

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.04.01. 


A Hírklikk írta meg elsőként, hogy március 29-én, anyagi okok miatt, elhagyta a rendőrséget az a fiatal rendőr, aki korábban a toborzó plakátokon szerepelt. Az ORFK szóvivője szerint tudnak a problémáról.

A rendőrség toborzó-kampányának reklámarcaként szereplő fiatalember, aki nem tudott megélni a fizetéséből, a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalon ezekkel a szavakkal jelentette be a távozását: „Már fiatal korom óta tudtam, hogy rendőr akarok lenni, ezért is vegyesek az érzéseim, mert a munkát és a helyet, ahol voltam, (vízirendészet) imádtam, csak sajnos a járőri fizetésből nem lehet megélni, főleg úgy, hogy előreláthatólag 5 évre előre nem is tudtak volna magasabb beosztásba tenni, mert nem volt üres hely. Meg aztán nem látom azt, hogy bármi javulás várható lenne. Ironikus, hogy rajta voltam a toborzón aztán most lelépek, de sajnos ki kell mondani, hogy már nem kedvező a rendőri pálya köszönöm a lehetőséget.”

Szavai nem maradtak válasz nélkül. Vasárnap este az ATV híradójában az országos rendőrfőkapitány szóvivője az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy tudnak a problémáról, olyannyira, hogy már eddig is emelték a rendőrök fizetését, és a folyamat még nem zárult le...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.