2019. április 17., szerda

FOLYIK ORBÁNÉK ELLEN A KORRUPCIÓS VIZSGÁLAT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.04.17.


„Jelenleg is folyik az Egyesült Államok külügy-, valamint az igazságügyi minisztériumában az Orbán Viktor, több családtagja és szűk baráti köre elleni korrupciós vizsgálat” – mondja a demokratikus jogállamiság lebontásának szentelt legújabb videoadásában Radványi Miklós, az USA-ban élő magyar származású külpolitikai és nemzetbiztonsági szakértő. A bíróságok, a média és a gazdaság, ezen belül a korrupció helyzetét elemezve jut arra a következtetésre, hogy „a jogállamiság és a demokratikus intézmények lebontása folyamatosan és szisztematikusan zajlik”, s az Orbán által emlegetett illiberális demokrácia azt jelenti, hogy nincs már demokrácia.

„Vagy van demokrácia vagy nincs; akármilyen jelzőt teszünk elé, nyilvánvaló, hogy az a demokrácia csorbítását, csonkítását jelenti” – szögezi le Radványi a külföldi, főként amerikás magyarok számára a közelmúltban indított videós előadássorozatának e heti adásában.

Szerinte ha a helyzet sokáig így folytatódik, akkor Magyarország egy nagyon mély szakadékba zuhanhat. A jobbközép értékeket követő washingtoni Frontiers of Freedom elnökhelyettese úgy érzi, „figyelmeztetni kell arra, hogy a helyzet tarthatatlansága miatt el kell gondolkodni azon, milyen formában lehet törvényes körülmények között ellenzéki csoportokat felállítani, amelyek eredményesen tudnak szembeszállni Fidesszel a 2022-es választásokon”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.