2019. április 17., szerda

LEVIDEÓZTÁK, AHOGY A SZOCIÁLIS OTTHONBAN VERIK AZ ELLÁTOTTAKAT, MAJD ELKÜLDTÉK AZ ÁLLAMTITKÁRNAK

INDEX
Szerző: BOHUS PÉTER
2019.04.17.


Súlyos bántalmazás történhetett a Baranya megyei Dél-Zselic Egyesített Szociális Intézmény mozsgói otthonában, jelentette be az Emberi Erőforrás Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, írja az MTI. Ebben az intézményben fogyatékossággal élőket, pszichiátriai és szenvedélybetegeket látnak el. Fülöp Attila szerint eljutott hozzá három videofelvétel, amelyen jól látszik, hogy az intézmény két dolgozója bántalmazza az ellátottakat.

Fülöp Attila két nappal korábban még arról adott ki közleményt, hogy megalapozatlanok a szociális intézmény mozsgói otthonát érintően a napokban a sajtóban megjelent súlyos állítások az eddig lefolytatott vizsgálatok alapján. Az Emmi tett feljelentést, miután a TASZ az ombudsmanhoz fordult emiatt még tavaly nyáron, de a vizsgálatuk cáfolta az állításokat.

Egy nappal korábban pedig azt írta Instagramján, hogy rendőrségi feljelentést tett a mozsgói szociális otthont érintő megalapozatlan állítások miatt. "Minden sajtóorgánum felé, amely a feltételezett bántalmazást tényként közölte helyreigazítási eljárást indítunk" - írta, majd azt is megfejtette, hogy miért pont az uniós kampányban, 8 hónappal az állítólagos bántalmazás után merül fel ez az ügy: "az ellenzéki politikusoknak és Soros György szervezeteinek az uniós kampányban semmi sem szent"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.