2019. április 5., péntek

HÁROM NAPJA ALSZANAK A TÖRÖK ELLENZÉK TAGJAI A SZAVAZATOKKAL, NEHOGY ERDOĞANÉK CSALJANAK

MÉRCE
Szerző: TÓTH CSABA TIBOR
2019.04.04.


Arról már mi is beszámoltunk, hogy hétfő délben hosszú állami hallgatás után kiderült, a török ellenzék jelöltjei nyerték a helyi választásokat Ankarában, Antalyában, Adanában és polgármester-jelöltjük, Ekrem İmamoğlu jelentősen vezet Isztambulban, noha a legfelsőbb választási bizottság (YSK) elnöke, Sadi Güven még mindig nem erősítette meg, hogy győzött is.

A héten viszont az is kiderült, a meglepetésszerűen megvert Recep Tayyip Erdoğan pártja egy tucat városban megóvta az eredményeket, választási csalással, szavazatlopással vádolta meg az ellenzéket és számos kerületben újraszámoltatja a YSK-val a szavazatokat.

Az újraszámolás Isztambul Başakşehir, Bayrampaşa, Bakırköy, Beykoz, Büyükçekmece, Adalar, Eyüpsultan, Fatih, Ümraniye, Sarıyer és Şile negyedeiben folyamatosan folyik, az eredeti 27.800-as előny helyett most kicsit kevesebb mint 20.000 szavazat körüli Ekrem İmamoğlu előnye. Ő az újraszámolás alatt azt nyilatkozta, az végül ugyancsak azt fogja bizonyítani, hogy ő nyerte a választást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.