2019. április 1., hétfő

ISMÉT NAGY BAJBA KERÜLHETNEK AZ ESZKÖZKEZELŐSÖK - A BANKOK NEM SZERETNÉK HITELEZNI ŐKET

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.04.01.


Hiába kaptak visszautasíthatatlan ajánlatot az eszközkezelősök korábbi lakásuk visszavásárlására, sokaknak közülük még mindig meggyűlhet a baja a végrehajtóval korábbi bedőlt hitel miatt. Amint a nevükre kerül az ingatlan, el is indulhat a végrehajtás, ettől pedig már az állam sem védi meg őket.

Autóhitel, személyi kölcsön, hitelkártya-tartozás – sok eszközkezelős lakásban élő ezeket a kölcsönöket sem tudta fizetni. Bár a lakhatásuk az eszközkezelőnek köszönhetően végül nem került veszélybe bedőlt lakáshitelük miatt, a többi tartozás megmaradt. Sokaknak közülük ma is végrehajtás van a munkabérén, de vannak olyanok is, akiknek nincs hivatalos jövedelmük, így nincs miből vonni a tartozást sem.

Azok, akik nem rendezték ezeket a tartozásaikat, most arra számíthatnak, hogy amint ismét megjelennek korábbi lakásuk tulajdonosaként, a végrehajtók ráteszik a kezüket a lakásra. Ettől pedig az állam elidegenítési és terhelési tilalma sem óvja meg őket.

A végrehajtás elindítható, mindössze annyi történik, hogy a tartozások kielégítési sorrendjében az állam kerül az első helyre, amennyiben a vételárat még nem fizették ki – mondta Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke. Vagyis nemcsak az egy összegben megvett lakásoknál, hanem a részletre vásároltnál is kopogtathat a végrehajtó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.