2019. április 4., csütörtök

MÁR CSAK AZ A KÉRDÉS, HOGY MOST AZ ISKOLÁNK VAGY A KÖNYV A KATOLIKUS?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Mikes Mirtill
2019.04.03.


kelemen.mikes@netkavezoabujdosokhoz.tekirdag.tr

Tárgy: Megúsztam

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

A szerencse kegyeltje kend. Mert nincs itt. Mert a korosabbak vigyázatlanabbak. Meg hiszékenyebbek. Azt hiszik, hogy amit látnak, az az, amit látni vélnek, csak a káprázó szemük, a látásromlásuk miatt tűnik torznak. Mi, gyerekek meg jól ráfázunk, ha nem vigyázunk. Mert mi meg nem látjuk azt, amit nézünk. Érti kend? Mint most én. Csaknem.

Nem is írok én most másról, csak a megmenekülésemről, pedig lenne miről. Például itt a könyékig felgyűrt és marokra fogott intellektualitásukkal, a köztársasági évfordulók kapcsán tömegével gyilkolták a halottakat a hatalmaskodó törpék, az Izraelben kiképzett magyarmúltkivégzőosztagparancsnok milliárdos nagysága vezényletével. És mindjárt itt van a gulágozásra kilúgozott április 4- is! De nem festem az angyalt a falra, bár lehet, hogy fájintosabb lenne, mint az országalmára kacsingató turulos Lucifer szobra, amit az április 4 előzeteseként a néhány német vendégéjszaka emlékére emeltettek a turizmusfejlesztésre szánt pénzeket is bezsebelő, többszörösen tudatmódosult fiúk.

És akkor most rögvest jönnek a férfiak!

Az úgy kezdődött, hogy a dédinek szülinapja volt a hétvégén. Mindig olyat viszünk neki ajándékba, aminek örül. Fontos! Tényleg örülnie kell! És ettől az ajándékozás igen idő-, és figyelemigényes, az ár meg mellékes. Én például megkerestem az összes szemüvegét. Kend tudja, hogy ez nagy feladat, mert – ahogy írja kend-, azt az egy nyavalyás okuláréját se találja sose. Látási és olvasási gyakorlatot tartottunk a dédivel. Mi ketten. Király volt!

Én minddel a falnak mentem, a dédi az olvasó szemüvegével pedig nekem. És ekkor jött az én ajándékom! A legjobb utcai nyakba akasztós madzagot, a még tűrhető olvasó láncot kapott, mert könnyebb a ridikülből tapintással előhalászni.

A dédi pedig adott nekem viszonzásul egy könyvet a sok közül azzal, hogy ennek biztosan örülni fognak az iskolában, mert kereszt van a borítóján. Nem árt egy kis pedálozás az én szaktanári-osztályfőnöki és igazgatói-rovott múltammal. Már útközben belenéztem. Mire hazaértünk már tudtam, hogy ennek bizony nem örülnének az iskolában.

Tartalom: A korszerű demokrácia, A keresztény társadalombölcselet szempontjai, A politikai demokrácia kérdései, A szabadságjogok, A szociális demokrácia kérdései, A társadalmi szervezetek és az állam, A gazdasági demokrácia, Mezőgazdasági termelésünk újjászervezéséről

Valahogy már a fejezetcímek dallama sem passzolt ahhoz, amit manapság dúdolnak, vagy inkább bömbölnek nekem az iskolában/templomban, ezért beleolvastam az előszóba:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.