2019. április 24., szerda

MEGÉRI A KÖZMÉDIA VEZETŐJÉNEK LENNI: A KÉTMILLIÓS FIZETÉS IS TOVÁBB NŐTT

HVG.HU
Szerző: OROSZI BABETT
2019.04.24.


Közérdekű adatigénylésben kértük ki a vezetői fizetéseket az MTVA-tól és a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-től. Ezt megelőzően csak a 2011-2016 közötti időszakra vonatkozóan kerültek nyilvánosságra adatok, miután az RTL pert nyert a közmédia ellen, emiatt pedig bár akarták, nem titkolhatták tovább a vezetők fizetését. 2016-ban az MTVA vezérigazgatójának járandósága még havi bruttó 2 millió forint volt, ez azóta 2,4 millió forintra nőtt. Az MTVA feje jelenleg a hírhamisítóként elhíresült Papp Dániel.

Infláció van, a gyerekek is nőnek, ráadásul minden szektorban emelkednek a fizetések, mi pedig kétségtelenül minőségi munkát végzünk, szóval a béremelés nekünk is jár! – Talán e gondolatmenet mentén dönthettek úgy az illetékesek, hogy az évi 80 milliárd forintból működő és a propagandát csúcsra járató közmédiánál fizetést emelnek vezetői szinten.

Az RTL korábbi riportja szerint az MTVA vezérigazgatói eddig egységesen havi bruttó 2 millió forintot kerestek, így volt ez Böröcz Istvánnal, Szabó László Zsolttal és Vaszily Miklóssal is. Ők valamennyien ennyi pénzt kaptak, legalábbis 2016 októberéig – ez volt az utolsó adat, amit az RTL-lel egy másfél évig tartó per után megosztott a közmédia.

A hvg.hu a hetekben újra rákérdezett a bérekre, így derült ki, hogy a vezérigazgatói fizetés azóta jócskán megnőtt: a legfelsőbb vezetőnek ma már 20 százalékkal több pénz, bruttó 2 millió forint helyett bruttó 2,4 millió forint jár.

Azt egyelőre nem tudjuk, pontosan mikor emelkedett meg a vezérigazgató bére, ennek kapcsán újabb kérdést küldtünk az MTVA-nak. Amint válaszolnak, közöljük. Ami biztos, hogy 2018 márciusban is ennyi volt a vezérigazgatói fizetés, ez pedig azt jelenti, hogy egy bizonyos ponton túl már Vaszily Miklós sem 2 millió forintot kapott, hanem 2,4 milliót. Vaszily 2015-től 2018 októberéig töltötte be a posztot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.