2019. április 27., szombat

MÉSZÁROS LŐRINC CSALÁDI CÉGE NYERTE EL KONZORCIUMBAN A CSILLAGÁSZATI KÖLTSÉGŰ BUDAPEST-BELGRÁD VASÚT ÉPÍTÉSÉT

168 ÓRA ONLINE
Szerző: 168 Óra
2019.04.26.


A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó RM International Zrt. nyerte el konzorciumban a China Tiejiuju Engineering & Construction Kft.-vel és a China Railway Electrification Engineering Group Kft.-vel együtt a méregdrága Budapest-Belgrád vasútvonal építését – értesült az Index.

Tegnap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt nyilatkozta Pekingben, hogy eredményesen végződött a vasútvonal építésére kiírt tender, és kihirdették a győztest, amely egy kínai–magyar konzorcium, amely elfogadható árat kínált. A nyertes nevét azonban nem közölte a miniszter.

Azt már lehetett tudni, hogy a beruházók között kínai cégek is lesznek, mivel Kína rendszerint testre szabott hitelt nyújt az adott országoknak olyan projektek esetében, ahol kínai vállalatok a kivitelezők. Ebben az esetben a kínai Eximbank a finanszírozó pénzintézet.

Az RM International Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, fő profilja a vasútépítés. Tulajdonosai a Mészáros és Mészáros Kft., valamint szintén a Mészáros-családhoz köthető R-KORD Kft. A Zrt. képviseletére jogosultak között ott van Mészáros Lőrinc nagyobbik lánya, Mészáros Beatrix, valamint a Mészáros-birodalom több cégében is vezető pozícióval bíró Halmi Tamás, illetve Sárváry István, a Mészáros és Mészáros ügyvezetője...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.