2019. április 30., kedd

MUNKAÜGYBEN A VILÁG VÉGÉN

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő / Steve
2019.04.30.


Steve lassan 50 éve él Kanadában és az ország egészen érdekes pontjaira is eljutott munkájának köszönhetően. Dolgozott olyan indián rezervátumban is, ami tényleg nagyjából a világ végén van…

„Volt egy idő, nem is olyan régen, amikor munkám révén sokat utaztam. Egy építész/gépész/elektromos tervezőirodának dolgoztam.

Az én feladatom volt a már megtervezett és épülőfélben levő projektek dajkálása, majd azok üzembe helyezése. Minden projekten általában kéthetente vannak magas szintű találkozók, ahol a tulaj (vagy annak képviselője), a vállalkozó embere, (aki az építkezésért felelős), és a tervező (a mi cégünk) képviselője van jelen.

A találkozó előtt az építkezést illett végigjárnom. Később a dolgokat megbeszéltük. Az értekezlet menete sablonos, végigmegyünk az előző találkozó jegyzőkönyvének pontjain. Ki mit intézett azok közül, ami rá volt bízva? Ez után jön a „new business” azaz újabb ügyek/problémák. Néha vannak meghívott vendégek, például a tűzoltóságtól, a várostól, gyártóktól, stb.

Elég stresszes, nem kell mondanom, hogy mindenkinek, megvan a saját érdeke: a tulaj nem akar többlet költséget és a befejezést határidőre akarja, a vállalkozó minél több extra munkát akar, amiért külön számlázna.

Ez-az szerinte nem volt bemutatva (vagy nem jól volt bemutatva) a mi terveinken, nekem meg azt kellett bebizonyítanom, ha lehet, hogy igenis jól/tisztán volt mutatva a rajzokon és a dokumentációban. Sokszor ezt nem lehet, hibáztunk. Az ilyesmit nem szabad az embernek magára venni, ilyesmi előfordul...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.