2019. április 4., csütörtök

ORBÁN HAZUGSÁGAI (4.) – FÉLELEMKELTÉS MINDEN SZINTEN

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.04.03.


Csúsztatás – ez volt a leggyakoribb reakció azoknak a szakértőknek a részéről, akiket arra kértünk, hogy tényekkel értékeljék azokat a kijelentéseket, amelyeket Orbán Viktor kormányfő tett a Vasárnapi Újságnak nyilatkozva. Négy területen intézett ismét erőteljes támadást Brüsszel ellen: a megszorítások, a devizahitelesek, a rezsicsökkentés és a menekültáradat kérdéseiben. Négy téma – négy cikk. Elsőként a megszorításokat, utána a devizahitelek problémáját, majd a rezsicsökkentést vettük górcső alá. Sorozatunkban most a menekültkérdést vizsgáljuk meg.

„Tele van csúsztatással” – reagált Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő Orbán Viktor minapi kijelentésére, mely szerint Brüsszel azt mondta, „engedjük be a migránsokat, mi meg kerítést építettünk. Aztán most azt mondták, hogy fogadjuk vissza a migránsokat, mi meg nem vagyunk hajlandóak elfogadni a kötelező betelepítési kvótát. A két állítás egyik fele sem úgy igaz, ahogy elhangzott. A Magyarország egész területén három éve érvényben lévő válsághelyzet fenntartása pedig „nevetséges”, hiszen az elmúlt egy évben napok telnek el úgy, hogy sem a keleti, sem a déli határszakaszon nincs határsértés.

A migráns-kérdés egész kezelése tele van csúsztatással – állítja Tarjányi, aki a fent idézett, a Vasárnapi Újságban elhangzott orbáni kijelentés kapcsán emlékeztet arra, hogy 2015-ben Orbán jól ráérzett arra, hogy éleződni fog a menekültkérdés: a közel-keleti és közép-afrikai válság miatt komoly tömegek fognak elindulni Európa felé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.