2019. április 4., csütörtök

SALVINI ORBÁNNAK EGYESÍTI A POLITIKAI ALVILÁGOT, DE ORBÁN A NÉPPÁRT SZEREPÉRE VÁGYIK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.04.03.


Nagyon fontos, hogy a szélsőjobboldal, a joguralmat felszámoló fasiszták legyenek különválasztva, megbélyegezve, hogy mindenki tudja, kikről van szó. Orbán is attól veszélyes, hogy a Néppárt nem tud tőle megszabadulni. Amint bekerülne egy szélsőjobboldali, illiberális, EU-ellenes, fasiszta pártcsaládba, mindenki fellélegezhetne, mert onnan nem jelentene veszélyt Európára.

Az mindig jó, ha a szélsőségeseket egy helyre terelik, és valaki összefogja a szélsőjobboldalt és a szavazóit. Ez azt is jelenti, hogy elválasztják őket a normális emberek világától, és ki van jelölve számukra a pöcegödör helye. A világ normális működésének első számú előfeltétele, hogy a civilizált, legitim, demokratikus közélet ne keveredjen a szélsőségekkel, és a szélsőjobboldal ne téveszthesse meg a választókat, mintha a jogállami normákat képviselő politikai erőknek elfogadható alternatívája lenne.

Ezért teljes szívvel csak üdvözölheti minden demokráciát, jogállamot, emberi jogokat tiszteletben tartó európai polgár, hogy Matteo Salvini, az olasz Liga vezetője, létrehozza az “Európai Népek és Nemzetek Szövetségét”, amelybe Európa szalonképtelen illiberálisait tömöríti. Ez lesz Európa pöcegödre, amelyről minden normális ember tudni fogja, hogy közveszélyes elmebetegek gyűjtőhelye. Még nagyobb öröm, hogy Salvini a politikai alvilágot alig titkoltan Orbánnak hozza létre, és azt reméli, hogy az illiberális fasiszta Orbán az élükre áll. “Adná Isten”, fohászkodhat minden igazi európai keresztény és demokrata, mert azzal elhárulna az Európára leselkedő közvetlen veszély. Orbán azonban minden bizonnyal igyekszik kikerülni ezt a csapdát, amelyben ő eltűnne a süllyesztőben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.