2019. április 12., péntek

PUCH LÁSZLÓ ELADTA A NÉPSZAVÁT

MAGYAR HANG
Szerző: LAKNER DÁVID
2019.04.12.


Leisztinger Tamás cége, a Proton Trade Zrt. megvette a Népszavát – jelentette be közleményében a Népszava. Puch László közlése szerint elkötelezett befektető érkezett a laphoz, így az „biztonságban működhet és fejlődhet a jövőben.”

Emlékezetes: tavaly novemberben a Szabad Földtől is megvált Puch, az viszont a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) került, az új főszerkesztője pedig Gajdics Ottó lett. Januárban volt a Spinoza Ház vendége Puch, ahol az eladásról racionális gazdasági lépésként beszélt, és állította, nem zsarolták meg. Ekkor azzal büszkélkedett, komoly érdeme van abban, hogy a Népszava a mai napig működik.

Most a korábbi tulajdonos állítja, nem ötletszerű döntés volt az eladás, és már a Spinoza Házban jelezte, hogy hajlik erre. „Már korábban, a Spinoza házban egy beszélgetésen elmondtam, hogy örülnék, amennyiben elkötelezett vállalkozók segítenének azoknak a szervezeteknek és felületeknek, amelyek a számomra fontos, baloldalinak nevezett értékeket vallják. Hadd ismételjem meg: az elkötelezett, tőkeerős befektető itt van!” – jelentette most ki a Népszava szerint Puch.

Puch érdekeltsége, a Horizont AG 2016-ban vette át a Népszavát, a szerkesztőség pedig a bezáratott Népszabadság és Magyar Nemzet újságíróival bővült ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.