2019. április 21., vasárnap

ROBBANTÁSSOROZAT SRÍ LANKÁN, KIJÁRÁSI TILALMAT RENDELTEK EL

INDEX
Szerző: HJ, FT
2019.04.21.


Húsvét vasárnap szinte egyidőben robbantássorozat történt Srí Lankán három templomnál és három szállodánál. A robbanások az ország fővárosában, Colombóban, az attól északabbra fekvő Negombóban, Kochchikadéban, és a sziget keleti részén fekvő Batticaloában történtek. A vasárnapi mise miatt sokan voltak a templomokban. 

Órákkal az összehangolt merényletsorozat után egy hetedik robbantás történt a főváros egyik peremkerületében lévő szállodánál, a Nemzeti Állatkert közelében, majd egy nyolcadik is a főváros Dematagoda nevű kerületében. A hatóságok szerint ezt a kettőt a korábbiak inspirálhatták.

A KORMÁNY EZUTÁN REGGEL HAT ÓRÁIG KIJÁRÁSI TILALMAT RENDELT EL, ÉS FELFÜGGESZTETTE A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MŰKÖDÉSÉT.

A rendőrség szóvivője szerint a támadások során legalább 207 ember életét - közülük kilencen külföldiek - vesztette, a sebesültek száma pedig eléri a négyszázat. A külföldi áldozatok között van amerikai, brit, holland, portugál és kínai állampolgár.

EZ AZ ELMÚLT HÚSZ ÉV LEGSÚLYOSABB MERÉNYLETSOROZATA SRÍ LANKÁN.

A Telegraph arról ír, hogy a főváros turisták körében is népszerű szállodáinál robbantottak, a Shangri La, a Cinnamon Grand és a Kingsbury hotelekben 50 ezer forinttól kezdődik egy éjszaka. A Cinnamon Grand a miniszterelnök rezidenciájának közelében található. Itt a pokolgépet az étteremben helyezték el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.