2019. május 2., csütörtök

42,5 MILLIÁRD FORINT ÉRTÉKŰ INGATLANT ADOTT AZ ÁLLAM EGYHÁZAKNAK ÉS ÖNKORMÁNYZATOKNAK 2010 ÓTA

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: BÁTORFY ATTILA
2019.05.02.


Közadatigénylésben kértük ki, hogy 2010 óta milyen ingatlanokat kiknek adott át az MNV ingyen. Az adatok szerint ilyen épületből és épületrészből országszerte 1152 van, melyeknek összértéke jelenleg 42,5 milliárd forint. Térképen és grafikonokon mutatjuk meg, hogy hol, milyen, mekkora értékű ingatlanokat adott át a magyar állam térítésmentesen, és kik kapták meg őket.

Nemrég írtunk cikket arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) által licitáláson elárverezett budapesti ingatlanok a valós értéküknél alacsonyabb áron kerültek bizonyos üzleti körökhöz, az indoklás szerint azért, hogy a költségvetés bevételeit ilyen ingatlanok eladásával növelje a Vagyonkezelő.

Ugyanakkor az MNV nem csak pénzért mond le az állami ingatlanokról, hanem számos esetben az ingatlanokat ingyen, térítésmentesen is odaadja önkormányzatoknak és egyházaknak.

Közadatigénylésben kértük ki, hogy 2010 óta milyen ingatlanokat kiknek adott át az MNV ingyenesen. Az adatok szerint ilyen épületből és épületrészből országszerte 1152 van, melyeknek összértéke jelenleg 42,5 milliárd forint...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.