2019. május 2., csütörtök

A VÁRBAN AKÁRHÁNY BÉRLAKÁST KAPHATNAK EGYESEK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.05.02.


"Tudomásom van, de dokumentumom nincs olyan esetekről, amikor egy-egy személy/család több önkormányzati lakást is bérel, képviselőként betekintést is nyerhetek ilyen esetek dokumentációjába, de az információkat akkor sem oszthatom meg a közvéleménnyel” – vázolta a szinte csapdahelyzetet V. Naszályi Márta, a Párbeszéd I. kerületi önkormányzati képviselője. Éppen ezért nyújtott be egy módosítás-tervezetet, amely megtiltaná, hogy természetes személy és gazdasági társaság egynél több önkormányzati bérleményhez jusson a Várban. Még napirendre sem volt hajlandó tűzni a tervezetet a képviselőtestület Fideszes többsége.

„Az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások a kerületben élők lakhatását kell, hogy szolgálják. Mivel a lakások harmadik fél számára nem adhatók bérbe és szállásszolgáltatásra sem használhatók, valamint nem is cél, hogy az Önkormányzat ilyen célú használatot segítsen, ezért indokolatlan egy személy számára több lakás bérletének a lehetősége” – olvasható az Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2017. (II.23.) számú, az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről szóló rendeletmódosítás indoklásában, amelyet lesöpört az asztalról a többség.

Előtte azonban – tudtuk meg az előterjesztőtől, V. Naszályi Mártától – hosszú, parázs vita volt róla a Budavári Önkormányzat pénzügyi, jogi és tulajdonosi bizottsági ülésén, s ennek során önellentmondásokba keveredtek a kormánypárti felszólalók. „Egyszer az hangzott el, hogy teljesen felesleges módosítgatni, hiszen úgysem lehet kiadni az ilyen bérleményeket, másszor azonban az, hogy miért bántjuk azt, aki ki akarná adni; az egyik azt mondta, hogy nincs is arról tudomásuk, hogy lenne erre precedens, a másik azonban azt, hogy miért akarjuk megakadályozni, ha van példa rá” – sorolta az ülésen elhangzott ellentmondásos hozzászólásokat V. Naszály Márta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.