2019. május 20., hétfő

A POKOL SOKADIK BUGYRA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Karesz
2019.05.20.


Ha a rémes közlekedés kerül szóba, aligha Málta az első, ami a legtöbb embernek beugrik, pedig a szigeten tényleg horror lehet eljutni egyik helyről a másikra – legalábbis Karesz tapasztalata alapján, aki múlt heti írása után most a közlekedést veszi górcső alá.

„A lehető legnagyobb óvatosságra intek mindenkit, aki idelátogat. Nem csupán a baloldali közlekedés miatt, de a vezetési stílus (vagy annak teljes hiánya), a ki- és beszámíthatatlan sofőrök miatt gyakorlatilag egy valódi akadálypályával vetekszik minden egyes utazás.

Sosem tudhatod, mikor milyen veszélyhelyzetbe sodor hirtelen

- egy meggondolatlan utcára lelépő gyalogos,

- egy az út közepén leparkolt "csak beugrom ide a boltba / postára / kifőzdébe / pékségbe egy pár falatért" gazdátlanul hagyott autót kikerülő és a szembejövő sávból túl gyorsan érkező/manőverező ipse. Ebből komoly dugók alakulnak ki napi szinten. Egy pár példa itt.

- a szűk utcák és mindenki másra tekintet nélküli parkolás miatt sokszor olyan „ki rántja el a kormányt a lehető legutolsó pillanatban” típusú leszorítósdi indul meg, aki mer, az nyer alapon, nem sokat foglalkozva azzal, hogy kinek kellene elsőbbséget adnia kinek.

- egy vak és öreg nyugdíjas, akinek konkrétan jogosítványa sincs (anno nem volt kötelező még a vizsgáztatás és amúgy is, évtizedek óta elvezetgetnek simán, mela). Figyelembe véve a sziget korfáját, ez szintén igen jellemző probléma.

- a semmiből felbukkanó szlalomozó motoros (közismertebb nevükön, száguldó donor)

- egy középsuliból frissen elballagott kiskölök, aki meg akarja mutatni mindenkinek, hogy milyen gyors is az új verdája (rájuk jellemző, hogy ha a korukhoz képest túl erős paripára szeretnének biztosítást kötni, a biztosítók vagy csillagászati árat kérnek vagy szimplán le sem szerződnek velük, úgyhogy sok sikert, ha pont beléjük futnál...)

- egy tébláboló óvatlan turistacsoport

Sávok. Lámpák. Közlekedési táblák. Figyelmeztető jelzések. Index. Mind-mind csupán úri huncutság, minek az? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.