2019. május 28., kedd

EGY SZOKNYA, EGY NADRÁG – ZAKÓ

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: RÁTESI MARGIT
2019.05.27.


...örömöm nem felhőtlen: nagyon szurkoltam, hogy eredményt hozzon a szocialisták megújulása, a rendkívül szimpatikus Párbeszéd-del való koalíciója. Nem így lett – bár kétségtelen eredmény, hogy a Jobbikot sikerült maguk mögé utasítani. A helyükben elgondolkodnék azon: érdemes-e legelfogadottabb politikusukat, Karácsony Gergelyt feláldozni a főpolgármesteri tisztségért való vesszőfutásban? Szerintem nem: hagyni kéne, hogy ezt a csörtét játssza le egymás között Tarlós efendi, meg az ordító egér (Puzsér). Az erőt meg arra összpontosítani, hogy ősszel megháromszorozzuk a fővárosi kerületek ellenzéki vezetőinek számát – erre van esély.

Ebben a körben visszatérek az „összefogás” erőltetésének kártékony voltára. Politikailag eredménytelen: ezt láttuk 2014-ben, 2018-ban, és tegnap. Ugyanis szavazásról szavazásra nőtt a ner-támogatók száma, miközben a szabadelvűek, baloldaliak támogatottsága azonos szinten maradt. Polgári, konzervatív szavazókról ne is beszéljünk: ők az a 40% körüli tömeg, akik makacsul távol maradnak: nem csoda, hiszen senki nem képviseli őket. A ner-lovagok hangos és ütőképes, az elmúlt 9 évben erősen felszerszámozott csapata őket gázolta le először: a demokrata fórumot, a kisgazdákat.

Számtanilag értelmetlen: az „összefogás”, még ha a Munkáspárt, meg a Mi hazánk pár tízezer szavazóját is beszámítjuk, nem éri el az 50 százalékot. Akkor minek kéne engedményt adni a sovinisztáknak?

Nincs más út: megértetni Magyarország népének egy nagyobb részével: a sovinizmus, az irredenta acsarkodás, ami a mai kormánypártot jellemzi, a magyar nemzet végromlását okozza. A „nemzetek Európája” Európa – és az európai szellem biztos csődjét jelenti. A magyar értékeket csak úgy tudjuk megőrizni, ha hozzáadjuk a közöshöz. A mi dunai, tiszai tájakhoz, hagyományokhoz kötődő szeretetünket hozzáadjuk a Loire menti, rajnai – sőt, volgai – szeretetekhez.

Ez nem lesz könnyű, hiszen Budapest szinte zárvány maradt a nagy, hungarista tengerben. A minden idők nagy részvételével lezajlott tegnapi választáson ugyan rekordszintű volt a részvétel: 43 százalék fölötti, ami a 2004-es 38,5%-os eddigi csúcsot is meghaladta, de a fővárosi részvétel 52%-nál is több volt.

És hát a csalások lehetőségét sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Csak emlékeztetnék: a szavazási szoftver tulajdonosa „önként” eladta cégét a fidesznek úgy 8 éve – majd öngyilkos lett.

Ennek a gátlástalan, elvek és értékek nélküli csapatnak nem lehet ugyanilyen elvek és értékek nélküli „összefogással” gátat vetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.