2019. május 19., vasárnap

ÉS AKKOR MÉSZÁROS NEM TUDOTT ŐSZINTÉN ÖRÜLNI A REMEK MAGYAR GDP-ADATNAK

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.05.19.


Bajban vannak a német autógyárak és ezt Magyarország is megérezheti; közel két évtizedes rekordot döntött a GDP-növekedésünk; Mészáros Lőrincnek két rossz napja is volt. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Gyengélkedik a BMW és a Daimler is, emiatt baj lehet a debreceni BMW-beruházással és a kecskeméti Mercedes-gyár bővítését is át kell ütemezni – ezzel a nem túl biztató hírrel indította a német Handelsblatt a hetet. A BMW csak annyival kommentálta kérdésünkre az információt, hogy médiaspekulációval nem foglalkoznak, a Mercedes-gyár bővítése viszont tényleg leállt, amíg felül nem vizsgálják a korábbi terveket.

A német autóipar nehéz időket él át, ezt pedig megérezheti Magyarország is. A dolgozó magyarok 4 százalékát foglalkoztatja az autóipar, ez az iparág adja a GDP 3-4 százalékát, az export ötödét és a feldolgozóipari termelés közel 30 százalékát. Elemzőket kérdeztünk arról, mitől és mennyire kell félni, a következtetést röviden úgy foglalhatjuk össze: katasztrófa nincs, baj még lehet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.