2019. május 15., szerda

EZ MÁR A VÉGELEGES SZAKÍTÁS? ORBÁN AJTÓT MUTATOTT A NÉPPÁRTI BÖLCSEK TANÁCSÁNAK

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: HALMAI KATALIN
2019.05.15.


Találkozót kezdeményeztek az Európai Néppárt „bölcsei”, de a miniszterelnök elhárította a megkeresést – értesült a Népszava megbízható brüsszeli forrásokból.

A belga Herman van Rompuy által vezetett „bölcsek tanácsa” – amelynek tagja Hans-Gert Pöttering német és Wolfgang Schüssel osztrák politikus –, az európai parlamenti választások előtt szeretett volna megbeszélést folytatni a magyar kormányfővel. Budapestről azonban azt a választ kapták, hogy a megadott időpontig nem lesz lehetőségük tárgyalóasztalhoz ülni a miniszterelnökkel. 

A háromtagú „bölcsek tanácsát” – mint arról többször írtunk – az Európai Néppárt (EPP) márciusi politikai gyűlésén hozták létre, amikor felfüggesztették a Fidesz tagságát. A testületnek az lenne a dolga, hogy értékelje a magyar kormánypárt tevékenységét, megfelel-e az a Néppárt hivatalos dokumentumaiban lefektetett demokratikus értékeknek és elveknek. 

Információink szerint a hivatalosan Értékelő Bizottságnak nevezett grémium egyik tagja még május vége előtt szeretné felkeresni Magyarországot, és nemhivatalos formában tájékozódni a Fidesz-kormány tevékenységéről. A tervbe vett látogatásnak azonban nincs kitűzött időpontja, és bizonytalan, hogy egyáltalán sor kerül-e rá. 

Az Európai Néppárt brüsszeli székhelyén nem kívánták kommentálni lapunk értesülését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.