2019. május 15., szerda

WASHINGTON SZANKCIÓKAT FONTOLGAT MÉSZÁROS LŐRINC ELLEN, DE AZ ELNÖK VÉTÓZHAT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KŐMŰVES ANITA
2019.05.14.


Az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy a Globális Magnyitszkij-törvény alapján szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre. Mint azt a hétfői Orbán-Trump találkozó is bizonyítja, a Fehér Ház épp igyekszik jó kapcsolatot kialakítani a budapesti vezetéssel, így feltehetően az amerikai elnök nem hagyná jóvá a korrupciógyanú miatt kivetni tervezett szankciókat. Ám ebből is kitűnik, hogy a háttérben egyre nagyobb a nyomás a Fehér Házon, hogy lépjen fel az Orbán-kormány korrupt gyakorlata ellen. Az Átlátszó a Wall Street Journallel közösen dolgozott a cikken.

Az amerikai kormányzaton belül előkészületek folynak arra, hogy a Globális Magnyitszkij-törvény (Global Magnitsky Act) alapján szankcionálják Orbán Viktor barátját, Mészáros Lőrincet, értesült az Átlátszó budapesti és washingtoni forrásokból. A szankciók amerikai beutazási tilalmat és az Egyesült Államokban tartott vagyonelemek befagyasztását jelentenék hazánk leggazdagabb, a Forbes szerint több mint 380 milliárd forintos vagyonnal rendelkező embere számára.

A szankciókat előkészítő kormányzati illetékesek látókörében van még Tiborcz István, a miniszterelnök veje, és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.