2019. május 28., kedd

FERENC PÁPA: NE HAGYJUK, HOGY A FÉLELEM IRÁNYÍTSON BENNÜNKET

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: nepszava.hu
2019.05.27.


A világ napról napra kíméletlenebb lesz az elesettekkel szemben: az erkölcsi hanyatlásra figyelmeztet az is, ahogy a menekültekkel. migránsokkal bánunk - figyelmeztetett az egyházfő.

Nem szabad hagyni, hogy a másoktól való félelem irányítson bennünket - jelentette ki Ferenc pápa hétfőn a migránsokkal és a menekültekkel kapcsolatban. „Napjaink gonoszságának és rosszindulatának a gyökere a félelem a „másiktól”, az ismeretlenektől, a számkivetettektől, a külföldiektől. Ez különösen észrevehető akkor, amikor migránsok és menekültek kopogtatnak az ajtóinkon, védelmet, biztonságot és jobb jövőt keresve” - áll a pápa üzenetében, amelyet az európai parlamenti választások után hozott nyilvánosságra.
Hozzátette, a félelem jogos, hiszen erre a találkozásra nem volt senki felkészülve, azonban nem szabad megengedni, hogy ez a félelem irányítsa az emberek gondolatait és tetteit. Hangsúlyozta azt is, hogy mindig a legszegényebbek és a legkiszolgáltatottabbak szenvedik meg a legjobban a háborúkat és a konfliktusokat. 

„A migránsokkal szembeni viselkedésünk az a harang, amely figyelmeztet a ránk leselkedő erkölcsi hanyatlásra” - mondta a pápa, aki szerint a világ napról napra könyörtelenebbé válik az elesettekkel szemben, ennek pedig véget kell vetni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.