2019. május 27., hétfő

HARMADÁVAL ESETT A CÉGES NYUGDÍJPÉNZ - BÁNHATJÁK, AKIK FELSZÁMOLTÁK MEGTAKARÍTÁSUKAT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.05.27.


Az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához képest majdnem harmadával kevesebb munkáltatói befizetés érkezett az önkéntes nyugdíjpénztárakba. A tagok száma is csökkent, a kasszák működése veszteségessé vált. Úgy tűnik viszont, hogy közben a magánnyugdíjpénztárak köszönik, jól vannak.

A cafeteria idei brutális átalakítása rakétát kötött a SZÉP-kártyákra (ez nyilvánvalóan cél is lehetett, hiszen az adókedvezmény szinte csak ott maradt meg). A tavalyihoz képest 2019 első negyedévében 50-70 százalékkal nőtt a plasztikra feltöltött pénz, ami a feltételek alapján nem meglepő. Ahogy az önkéntes pénztári befizetések drasztikus visszaesése sem. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) arról tájékoztatott, hogy tagjainál a céges nyugdíjpénz 31 százalékkal esett vissza.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) frissen közzétett adatai szerint 2019 első negyedévében a munkáltatói tagdíj-hozzájárulás 31,3 százalékkal csekélyebb az egy évvel korábbinál. Az ÖPOSZ számai abban is visszaigazolódtak (bár ennek a szektorban nyilvánvalóan nem örülnek), hogy közben az állami támogatással, azaz az évente 20 százalékos, maximum 150 ezer forintos adókedvezménnyel támogatott egyéni befizetések stagnáltak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.