2019. május 11., szombat

KÜRTŐSKALÁCS TAJVANON

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.05.11.


Igazán egzotikus a mai kínálat, hiszen járunk majd Tajvanon, aztán (újra) vezetni tanulunk Ománban, végül megnézzük, milyen az élet az arab sivatagba.

A kürtőskalács klasszikus magyar édesség, olyannyira, hogy ezt még olyan távoli helyeken sem tévesztik el, mint Malajzia vagy Tajvan. Az Adlersson szerzője utóbbi helyen futott bele.

„Bármennyire meglepő, a kürtőskalács messze nem annyira egyedülálló a környéken, mint azt gondolnánk, hiszen kb. 2017-ig egy taichungi éjszakai piacon, Malajziában, de még az okinawai Naha városában is kapható az egyébként mindenhol magyar (és nem román, szlovák, üzbég stb.) származásúnak reklámozott édesség.

Ha valaki megnézi térképen, láthatja, hogy a tajpei üzlet nem egy túl felkapott környéken található, legfeljebb a közeli Tamkang Egyetem szolgáltathatna némi vásárlói kört, de egyszeri turista aligha fog véletlenül belefutni a létesítménybe.

Nem volt ez másként az esetemben sem, hiszen korábban csak az Index egyik cikke alapján értesültem arról, hogy van még egy tajvani végvára a kürtőskalácsos helyeknek.

Viszonylag nagyobb kerülő volt így az üzlet meglátogatása és az általam választott vaníliás kürtőskalács is finom volt, azonban a kb. 20 centis jószág 70 tajvani dollárba, vagyis nagyjából 650 forintba került...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.