2019. május 27., hétfő

MAGYARORSZÁG BESZOPTA A MANTRÁT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.05.27.



Magyarország beszopta a mantrát: a magyarok több mint fele elhitte, hogy akkor jár jól, ha azokra szavaz, akik majd védelmi pénz fejében megvédik azoktól, akiknek eszük ágában sincs őket megtámadni.

Orbán Viktor sikeres politikus. Pártja, a Fidesz háromszor egymásután kétharmadot szerzett, az utolsó három országgyűlési választáson rajt-cél győzelmet aratott. Most ne firtassuk, hogy mennyire volt tisztességes és törvényes, ahogyan nyerni szoktak, mennyi volt benne a gyanús elem, a szabálytalanság.

Nem abban az értelemben sikeresek, hogy jót tettek volna az országgal. Mondjuk, ha fejlesztették volna az egészségügyet, növelik az oktatás színvonalát, csökkentik a szegénységben élők számát. De semmi ilyet nem tettek, épp ellenkezőleg: talán az Orbán-kormány által mostanság preferált Horthy kormányzó idején volt ennyi szegény ember az országban, mint most. Az egészségügy romokban, nincs hét, hogy – stílszerűen szólva - ne gurulna ki egy csontváz valamelyik kórházból. Az oktatás a padlón, aki teheti, elsősorban a politikai és a gazdasági elit tagjai, magániskolába járatja a gyerekeit...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.