2019. május 14., kedd

MATOLCSY MINDKÉT FIA ELŐRE LÁTTA, BAJ LESZ ROKONUK BANKJÁVAL

24.HU
Szerző: BAKSA ROLAND
2019.05.14.


Már arra is felkaphatta a fejét az ember, amikor kiderült, hogy Matolcsy György jegybankelnök üzleti életben aktívabb fiának, Matolcsy Ádámnak az érdekeltsége, a Balaton Bútor Kft. éppen két héttel az előtt nyitott számlát a Gránit Banknál, hogy a Magyar Nemzeti Bank fellépett az NHB Bankkal szemben, ahol addig a számláját vezette a cég. Így aztán Matolcsy Ádám vállalkozása átvihette akár az összes pénzét a Gránithoz, kimenekítve az NHB Bankból. Pár napra rá – hivatalosan is – megroggyant az NHB, a jegybank december közepén 7 millió forintban korlátozta az egy bankszámláról felvehető összeget, és felügyeleti biztosokat rendelt ki.

Idén márciusban véget ért a haláltusa: az NHB Bank bedőlt, végelszámolásba fordult a folyamat, az ügyfeleket a betétbiztosítási alap fogja kártalanítani, de csak 32 millió forint erejéig. Valószínűsíthető, hogy ha Matolcsy Ádám cége nem érezte volna meg időben, hogy lehúzza a rolót az NHB, akkor a milliárdos forgalmú vállalkozás hatalmas összeggel ragadhatott volna bent.

Most pedig rábukkantunk arra, hogy Matolcsy másik fiának, Matolcsy Máténak is működött a hatodik érzéke.

Neki két cége van, a jelentősebb, a Mém Műhely Kft. a cégbírósági adatok szerint ugyancsak december elején (6-án, egyetlen nappal testvérének cége előtt) cserélte le az addigi számlavezetőjét, az NHB-t a Gránit Bankra.

Amikor Matolcsy Máténál rákérdeztünk, miért cserélt bankot néhány nappal az előtt, hogy hivatalosan tudni lehetett volna, baj van az addigi számlavezetőjüknél, kísértetiesen hasonló választ adott, mint testvére, amikor őt faggatta január elején a bankszámlanyitását kiszúró mfor.hu. Matolcsy Máté állítása szerint azért nyitottak új banknál számlát, mert

szükségünk volt új bankszámlára és több ajánlatból ennek a banknak az ajánlatát fogadtuk el, mert ez jelentette számunkra a legjobb konstrukciót. Semmilyen összefüggésben nincs ez a döntés az NHB Bank akkori és jelenlegi piaci helyzetével.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.