2019. május 9., csütörtök

MEGFESZÍTETT ERŐVEL SPÁJZOLNAK A NEHÉZ IDŐKRE. MERT NEKIK A HAZA AZ ELSŐ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.05.09.


...végre helyreállni látszanak a világ és a NER dolgai zsírosodás, vagyonosodás tekintetében. Ideje is volt.
A nemzet, valamint a nagy ember szeretve tisztelt veje (jó, mondjuk Habonnyal ellentétben Tiborczra legalább még sose mondta, hogy nem ismer ilyen nevűt, vagy hogy nincs a kifizetési listájukon, höhö) végre-valahára felkapaszkodott a leggazdagabb magyarok százas listájára. Igen, már lassan tűrhetetlen volt ez az igazságtalanság, hogy Lölö bezzeg mindenütt ott nyomul (most éppen 4,4 milliárdnyi uniós pénzből visz interaktív táblákat az iskolákba, mert a Klebelsberg Központ pályázatán sem volt nála alkalmasabb versenyző, az informatikához is ő ért a legjobban, nahát), miközben a még mindig csak krisztusi korban (állítólag nem is a 33 év a krisztusi kor, hanem a 37, úgyhogy kussoljak szépen) leledző Tiborcz meg sehol. Hát tessék, végre. Az meg gondolom, hogy csak a véletlen, Soros meg a balliberális hazaárulók bűne lehet, hogy az első húsz helyezett közé jellemzően kormánypárti és/vagy fideszes, a Fideszhez közeli politikusok és üzletemberek kerültek. Csányi a maga 360 milliárdjával első helyezett (Lölö mester vagyonát 296 milliárdra becsülték a kiadvány szerkesztői), állítólag még mindig ő a legvagyonyosabb magyar, de apóspajtás 10 éves, megszakítás nélküli uralkodása a közpénzek fölött (is) 35 milliárdos vagyonkát fialt Tiborcz Istvánnak.
Zárójel: bezzeg a sokoldalúan tehetséges népes Matolcsy családnak nem fut ilyen jól a szekér. Szemerey Tamás, Matolcsy-unokatestvér például egy év alatt elveszítette vagyona kétharmadát. A 2018-ban még 47 milliárd forintosra becsült vagyona 16,5 milliárd forintra csökkent, ezzel pedig az említett lista 23. helyéről a 74. helyre esett vissza. Brühü. Hát tényleg nem mindenki lehet akkora zseni, mint a fapados szellemi felszereltséggel közlekedő mangalicaszerelő, ez van.
Nade. Miközben nekik a haza az első, ezért lassan tíz éve megfeszített erővel spájzolnak a nehéz időkre (egyebekben Orbán Viktor minden jót kíván egy, a kilakoltatás előtt álló kilencgyerekes családnak, mert a családok évtizede is van és ez egy családbarát kormány), és azt tetoválták a homlokukra, hogy nekik a haza az első, a póroknak (határon innen és túl) marad a migránsozás, a migránsozás és még egy kis extra migránsozás, illetve a homályos, dagályos, patetikus, hamis önazonosságot csiklandozó, hazug agymosó dallamok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.