2019. május 9., csütörtök

ORBÁN KOLOZSVÁRON BUTÍTOTT, MEGPENDÍTETTE AZ UNIÓBÓL VALÓ KILÉPÉST IS - A DIKTÁTOR SZERINT NEM SZOLGANÉP A MAGYAR - MAGYARORSZÁGON MINDENKI ASSZIMILÁLÓDJON, A MAGYAROK NE ASSZIMILÁLÓDJANAK SEHOL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.05.09.


Ha lenne Magyarországon sajtó, naponta szedné ízekre Orbán sületlenségeit, amelyek a tényekkel és a normális ésszel köszönő viszonyban sem állnak. Ehelyett továbbadják Orbán állításait, senki nem cáfolja meg azokat. Orbán ezúttal a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen tartott előadást, ahol ezúttal is olyan kijelentéseket tett, amelyek után minden demokratikus országban azonnal le kellene mondania.

Orbán azt állította, hogy “az EU nem cél, hanem eszköz a magyarok számára”, amellyel burkoltan megpendítette az Európai Unióból való kilépés lehetőségét is, ha az EU nem lenne megfelelő eszköz. Orbán tíz évre garantálta, hogy Magyarország “keresztény kultúrkörben” marad. Elutasította, hogy Magyarországon “kevert népesség” legyen, de a külföldön élő magyarok ne asszimilálódjanak, ők hozzanak létre máshol “kevert népességet”.

A hazugságok és zagyvaságok keverékét adta elő Orbán Kolozsváron, ahol azt állította, hogy “minden európai ország elsőszámú kérdése az EP-választáson a migráció ügye”. Ez nem igaz, ezt csak szeretné, hogy így legyen, hogy az idegengyűlölettel és az emberek megfélemlítésével több szavazatot szerezhessenek a hozzá tartozó szélsőjobboldali fasiszta pártok. Az európai országokat a migrációnál sokkal inkább izgató kérdésekkel foglalkoznak. Orbán azt a kérdést vetette fel, hogy a bevándorlás ügyében (Orbán szándékosan mossa össze a bevándorlást a menekültekkel) “helyreáll-e az európai egység, de – mint mondta – eddig egy erre irányuló kísérlet sem járt sikerrel”.

Az európai egységet a bevándorlás kérdésében egyedül Orbán (és az általa felbújtott többi szélsőséges) bontotta meg, és az egység helyreállítására irányuló kísérleteket kivétel nélkül ő hiúsította meg. Orbán hazudik, amikor azt állítja, hogy az európai egységet a demokratikus európai országok azzal akarják megteremteni, hogy Magyarország is fogadjon be nagy számú bevándorlót. Menekültekről van szó, mert a bevándorlás országonként változó feltételekkel egészen mást jelent. A menekültek ügyében az Unió kizárólag az emberséges és törvényes eljárást kéri, az EU soha nem kérte és ma sem kéri, hogy fogadjon be Magyarország menekülteket. Egyetlen kérés volt évekkel korábban, hogy az olasz és a görög partokon szárazföldre jutottak közül 1294 menekültkérelmet bíráljon el Magyarország.

Orbán azzal fenyeget, hogy a menekültek befogadása esetén “kevert népesség” jönne létre, más vallású, más kultúrájú emberekkel, és “a közép-európaiak azonban ellenállnak ennek, nem akarnak kevert népességet, mert nincsenek rá jó példák”. A világon utolsók között fogadja Orbánt hamarosan az Egyesült Államok elnöke, akinek országa élő cáfolata ennek a hazugságnak, de Nyugat-Európa számos más országa is cáfolja ezt. Ezzel szemben a bezárkózó, nacionalista, “homogén” kultúrájú országokra nincsenek jó példák, mert az ilyen országokban megáll a fejlődés, elszegényednek, egeket veri a korrupció, az életszínvonal katasztrofális és az emberek boldogtalanok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.