2019. május 21., kedd

„MINT A VÁGÓHÍDON” - ILYEN VOLT AZ ECHO TV BEZÁRÁSA BELÜLRŐL

444.HU
Szerző: RÉNYI PÁL DÁNIEL
2019.05.21.


- Legalább 220 embert küldtek el a kormány hírtévéitől néhány hét alatt az Echo TV áprilisi megszüntetése miatt.

- A Hír TV visszafoglalásával nem maradt értelme fenntartani két költséges hírcsatornát, de erről a fideszes médiamunkások csak az utolsó pillanatban értesülhettek, és többen megalázóan élték meg az elbocsátásokat.
- 2017-ben még százmilliók mentek el a tévé modernizálására, az utolsó hetekben viszont már a péksüteményeket sem cserélték a reggeli műsorok díszletében, olyan sóherkodás ment. Az utolsó hónapokban már nem fizettek ki túlórát és ünnepnapokat sem.

A 2002-es választási vereség után Orbán Viktor arra biztatta a kormánybarát oligarchákat, hogy tegyenek pénzt az ellenzéki médiába, mert „egy a tábor, egy a zászló”. A következő évben Simicska Lajos meg is alapította a Hír TV-t, ami Liszkay Gábor szakmai vezetésével, és a Magyar Nemzettel szimbiózisban a párt „hivatalos” pártmédiája lett. Két évvel később Széles Gábor létrehozta az Echo TV-t, és a Magyar Hírlap felvásárlásával egy párhuzamos médiaportfóliót kezdett működtetni a Fidesz javára. A kormányzati évek alatt felhalmozott vagyonból a hátország néhány év alatt önálló médiabirodalmat épített.

De az Echónak mindig kicsit lesajnált státusza volt a Fidesz-táborban. A hivatalos pártkommunikáció az Orbán-Simicska-Liszkay tengelyen, azaz a Nemzeten és a Hír TV-n keresztül zajlott, és miközben Simicskáék közvetítőkocsikból követték a 2006-os „forradalmi” eseményeket, az Echón leginkább hagyományőrző műsorok futottak. Az ezoterikusabb hangulatú csatorna így is hasznos szolgálatot tett, elsősorban a szélsőjobb felé kacsintgató fideszesek megtartásával. (Kerényi Imre és Pörzse Sándor is a Hír TV-n kezdték például, aztán amikor durvulni kezdtek, szép lassan áttessékelték őket az Echóra.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.