2019. május 8., szerda

MIT TITKOLHAT TRUMP AZ ADÓBEVALLÁSÁBAN?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.05.07.


Hiába kéri a demokrata többségű képviselőház Trump adóbevallását, a pénzügyminisztérium úgy döntött, hogy nem adja át a dokumentumokat a kongresszusnak. Az iratokat hat évre visszamenőleg kérték, ami még kegyelmi időszaknak is nevezhető, mert a 2016-os elnökválasztási kampányban a dollármilliárdos Trump elismerte, hogy korábban 15 éven át nem fizetett adót, mert olyan veszteségei voltak, amelyek ilyen hosszú időre mentesítették az adófizetés alól. De a mostani kérés nem is érinti ezeket az éveket, kizárólag az elmúlt hat évre vonatkozó adatokat kellett volna bemutatni.

Nixon óta íratlan szabály, bár törvény nem írja elő, hogy az amerikai elnökjelöltek nyilvánosságra hozzák az adóbevallásukat. Ezzel igazolják, hogy az ország első embere nem csaló, hanem rendesen fizeti az adót, ami egy polgári demokráciában az állampolgári megbízhatóság alapkövetelménye. Trump azonban folyamatosan hazudott, mint azt a korábbi ügyvédje elmondta, mert egy nem létező adóvizsgálatra hivatkozott, hogy ezért nem tudja az adóbevallásait bemutatni. Ilyen vizsgálat nem volt, ha lett volna, már véget ért volna, és végül Trump adminisztrációja megtagadta a dokumentumok átadását.

Akinek rendben vannak az adóbevallásai, és nincs takargatnivalója, az bátran bemutatja az adóbevallását. De Michael Cohen, Trump említett volt ügyvédje, aki most kezdte meg hároméves börtönbüntetését olyan ügyek miatt, amelyeket Trump érdekében és az ő utasítására hajtott végre, a kongresszusi meghallgatásán elmondta, hogy Trump mindig hamis adatokat adott meg az adóhivatalnak és folyamatosan csalt az adóval. Szinte már semminek tűnik az eddigiek mellett, hogy az Egyesült Államok elnöke minden bizonnyal még adócsaló bűnöző is. Trump hozta létre Atlantic City kaszinóvárosát, amelyet csődbe vitt. Azt viszont mindenki tudja, hogy a kaszinókban készpénzzel fizetnek, úgy számolnak el vele, ahogy akarnak. De ennél sokkal súlyosabb bűncselekmények, pénzmosások, orosz pénzek után is kutatnak.

A hiányzó adóbevallásokat szeretnék egybevetni a Deutsche Bank-tól bekért iratokkal. Ezek egészen biztosan nem egyeznek. Emellett Floridában Miamitól északra egész felhőkarcolókat vettek meg oroszok Trumptól a tengerparton, állítólag készpénzért. Ilyen összegek csak az orosz maffiában mozognak, amely szervesen összefonódik az orosz titkosszolgálattal és Putyinnal. A kaszinóbiznisz és a szépségkirálynő választásnak leplezett elitprostitúció, amelynek Trump volt a feje, maga a legsötétebb alvilág. Ha máshonnan nem, az amerikai filmekből ezt mindenki tudhatja. Eljön még az idő, amikor minden kiderül, és nagy filmeket csinálnak majd arról, hogyan került egy sötét maffiózó orosz segítséggel a Fehér Házba. Ennek kiderítése most még azért nehéz, mert Trump a kormányzattal akadályozza a nyomozásokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.