2019. május 6., hétfő

ÖMLIK A PÉNZ A SZÉP-KÁRTYÁKRA - HAVONTA 83 MILLIÓVAL GAZDAGÍTHATJÁK A BANKOKAT A FIGYELMETLEN ÜGYFELEK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.05.06.


A SZÉP-kártyák lejáró egyenlegének felhasználására a korábbi években megszokott banki figyelmeztetések az idén feltűnően hiányoznak. Nem véletlenül. Ebből a pénzből ugyanis a hitelintézetek 2019-től szép hasznot zsebelhetnek be. Mint az Azénpénzem.hu-nak adott banki válaszokból kiderült: a tavalyihoz képest 50-70 százalékkal nőtt a kártyára feltöltött pénz.

Nagyot változott a SZÉP-kártya szabályozása, az idén a pihenőplasztikosok már közvetlenül a bankokkal állnak kapcsolatban. Az egyenleg a bankoknál egy speciális pénzforgalmi számlára kerül, a juttatás évét követő második naptári év május 31-ig fel nem használt pénzt nem kell visszautalni a munkáltatónak, az a banknál marad, amely ezután meglehetősen vaskos, 3 százalékos díjat (plusz áfát) számíthat fel.

Az Azénpénzem.hu számításai szerint a bankoknál május vége után nagy valószínűséggel 2,2 milliárd forint maradhat a két évvel korábbi feltöltésekből (és ezzel még elég visszafogottak voltunk, nem vettük ugyanis figyelembe, hogy az előző években mennyire meglódult az időben fel nem használt összeg nagysága). A 3 százalékos díjlevonás alapján így alsó hangon összesen 65 millió forinthoz juthatnak pluszban a SZÉP-kártyákat kínáló bankok. Ehhez még hozzájön az áfa, így a már 83 millió forintról beszélhetünk. Ennek nagy része az OTP haszna lehet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.