2019. május 18., szombat

„ORBÁNNAK SEMMI KÖZE A POPULIZMUSHOZ”

KLUBRÁDIÓ / ESTI GYORS
Szerző: KLUBRÁDIÓ / CSERNYÁNSZKY JUDIT
2019.05.17. 


Szembe megy a magyar miniszterelnök politikáját minősítő közbeszéddel a belga politikaelméleti professzor, Chantal Mouffe, aki a héten CEU-n tartott előadást, és a Klubrádiónak így nyilatkozott. A Londonban és a világ több nagy egyetemén, így a Harvardon is oktató professzor az interjúban többek közt azt mondta, szerinte Orbán Viktor nem fér bele a populizmus kategóriájába.

Lehet reményforrás a populizmus címmel Chantal Mouffe belga, politikaelméletet oktató, és ebben a témában számos, világszerte ismert könyvet publikáló professzor tartott előadást a CEU-n. A Londonban dolgozó tudóst Michael Ignatieff, a budapesti egyetem rektora hívta meg.

Chantal Mouffe, a Westminsteri Egyetem professzora, aki a Harvard, a Princeton és a párizsi CNRS egyetem vendégtanára is, csaknem egy órás előadásában a populizmus árnyalatait ecsetelte. A bal és a jobb oldali populizmusról beszélt, arról, hogy jelent-e egyáltalán veszélyt a mai politika radikális átalakulása.

Csernyánszky Judit, a Klubrádió riportere az előadás után a populistának tartott orbáni politika kategorizálhatóságáról kérdezte:...


ITT HALLGATHATÓ MEG, ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.