2019. május 8., szerda

PARASZTVAKÍTÓ MEGOLDÁSOK ÚJ ÉPÍTÉSŰ LAKÁSOKNÁL

KLUBRÁDIÓ / INGATLANPIAC
Szerző: KLUBRÁDIÓ / TÖRTEI-TAKÁCS KRISZTA
2019.05.07.


Ha valami újabbra vágyunk, inkább újszerű használt lakást érdemes venni Budapesten, az újak ugyanis meglehetősen gyenge minőségben épülnek – egyebek mellett erről beszéltek az Ingatlanpiacban.

Mester Nándor, a Portfólió vezető elemzője felhívta a figyelmet: ha egy lakás nagyon drága, az nem jelenti azt, hogy jó is. A belvárosban több olyan ingatlanfejlesztésről hallott, amelynél „parasztvakítás” jellegű műszaki megoldások vannak, tehát a nagyon csillogó-villogó külső mögött legfeljebb átlagos kivitelezés rejlik.

Aki mégis az új hangulatára vágyik, annak újszerű használt lakásban érdemes gondolkodna, azzal együtt is, hogy öt-hat éven belül szükség lehet egy nagyobb felújításra. Nem is a lakásméret a legfontosabb keresési szempont, hanem a szobaszám.

Szó esett arról is, hogy milyen környékekre érdemes költözni. Mester Nándor elmondta, Zuglóban vannak valódi zöldövezetek, családi házas környékek, két-három lakásos társasházakkal. Ezek élhetők, ahogy Dél-Budán, a panelektől picit távolabb, és Óbuda belső részén is érdemes nézelődni.

És hol nem érdemes? A Foka-öbölből menekülnek az első hullámban beköltözők, mert túlépített és élhetetlen környék, így szellemházak alakulnak ki. Ez egy-két belvárosi bérházra is igaz – tette hozzá Mester Nándor, aki nem menne a belvárosba, mert túl zajos, koszos, személytelen, barátságtalan és túl sok az irodaház. Példaként említette: a Király utca ma már teljesen elfogadhatatlan, noha újabb és újabb beruházások indulnak ott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.