2019. május 17., péntek

PARLAMENTI ÁKCIÓ: TESSÉK, TESSÉK, FELÜLMÚLNI AZ ORBÁNI EMBERTELENSÉGET!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.05.17.


Jó estét kívánok! Mindenkinek! Fárasztó hét volt ez is. Lesz-e könnyebb?

Jó bőrben vagyunk. A sajátunkban élünk. Ha netán kicsit ráncosodna, majd Orbán kitalál valami bőrsimító csodaszert nekünk. Jó lenne valami megnyugtató végre, mert hogy a büdös francba néz már ki egy harmincas-negyvenes hölgy aszott bőrrel, szem alatti és fölötti barázdákkal. Most, hogy Orbán Viktor plusz az állam (nem az enyém) 12,3 millió dollárért (3,5 milliárd forint) megvásárolta Renoir Fekvő nő című festményét a Szépművészeti Múzeum részére, kikerekedett a hasán kívül is vitézünk mondanivalója:

Ilyen léptékű kulturális fejlesztésre, mint a most átadott központ (Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ), csak a leggazdagabb, legerősebb európai nemzetek voltak képesek. Magyarország pedig az elmúlt években annyira megerősödött, hogy „az elmúlt száz évben aligha voltunk mi ilyen jó bőrben”.

…és nem sül az arcáról bőr annak az embernek, aki a bőrt is lenyúzná másokról. Tessék csak ránézni a miniszterelnökre, lassan kiugrik a bőréből, nyilván nem a nyomorában. Ami ugyan nem lenne baj, mindenki úgy néz ki, ahogyan jól érzi magát, de mást nem szabad nyúzni és már-már megnyúzni. Pedig ez lesz a vége. A fideszes-kádéenpés urak és hölgyek elfelejtettek elmenni a rendkívüli parlamenti ülésre, amit az ellenzék kezdeményezett. Nem értek rá, ma is ki kellett osztani a szerepeket: hány migránsozás, hány Sororozás, Európát ugatás fér bele a napjukba. A kilakoltatások megbeszélése már nem fért bele. Az ülésnek aktualitást adott annak a kilencgyermekes családnak a története, akiknek a házuk elárverezése előtt levelet írt Orbán Viktor.

"Kitartást és minden jót!"

Ezt írta a kilencgyerekes édesanyának Magyarország miniszterelnöke, még hozzátehette volna, hogy boldog karácsonyt. Azt a leborult szivarvégit, mondaná most apám százötven kilós barátja, a Lapaj, de attól tartok, ha a Lapaj találkozhatott volna Orbánnal, úgy teszi helyre, hogy még Kamcsatkán is azon röhögnének.

Azt mondták a fideszesek, hogy az ellenzék csak akciózott. Ákció, tessék, tessék, felülmúlni az orbáni embertelenséget! Jól látta Vaclav Havel, pedig még csak 2002-öt írtunk akkor: “Ha ez az ember még egyszer hatalomra jut , Isten óvja Magyarországot, de Európát is.”

És még mindig itt vannak, egyre jobban belénk másznak a zsarnokok, és egyre inkább jól látszik, hogy a magukat családbarátoknak nevező urak csak hintik a sóderüket itthon és már külföldön is. Nem volt egyetlen tökös és komoly képviselő sem, aki kiáll a Parlamentben, és habog valamit. Nem merte senki vállalni, igazat nem tudott volna mondani, a hazugságukat, a pökhendiségüket pedig ismerjük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.