2019. május 14., kedd

SIMICSKA ÉS AZ Ő VAGYONVESZTÉSE

HÍRKLIKK
Szerző: vazsu

2019.05.14.


Három tényezőre vezethető vissza Simicska Lajos vagyonvesztése és annak a trendje Szakonyi Péter szerint. A 100 leggazdagabb című, a múlt héten megjelent kiadvány kiadója, s egyben szerkesztője szerint teljes egészében megmagyarázható a folyamat. Minimális agrárérdekeltsége megmaradt ugyan, ám ha van egy csepp esze, akkor külföldre viszi a megmaradt vagyonát, „de ez csak tépelődés a részemről” – mondta felvetésünkre.

A kívülállók, a gazdasághoz kevésbé konyítók számára első látásra furcsának tűnhet, hogy Simicska Lajos vagyona csak évekkel a G-nap után zuhant be a korábbi harmadára. A Száz leggazdagabb című – 2002 óta évente megjelenő – kiadvány adatai szerint Simicska pont abban az évben került be a 100-as klubba – s rögtön 73 milliárd forintos vagyonnal –, amikor a nevezetes G-nap után összeveszett Orbánnal.

A rákövetkező évben még gyarapodott is – 6 milliárddal – a vagyona, majd elkezdett zsugorodni, 2017-ben 80, majd 2018-ban 77 milliárdra. És itt jött a nagy zuhanás: 2018-ról 2019-re kereken 50 milliárdot veszített az egykori Orbán-harcostárs.

„Hogy történhetett az, hogy a G-Nap után is nőtt a vagyona, illetve alig-alig csökkent a rákövetkező években dacára annak, hogy a jó zsíros üzletet jelentő állami közbeszerzést már egyet sem tudott elvinni Simicska? Mert bár egy-két évig még kitarthat a korábban elnyert tenderek kivitelezése, s termelődik osztalékalapot is képző nyereség, de ez azért idővel ki kell fusson ” – vetettük fel Szakonyi Péternek, aki ezt három elemmel magyarázza....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.