2019. május 8., szerda

SZÖRNYŰ DOLGOKAT MŰVELNEK MAGYARORSZÁGON, HANGZOTT EL WEBER ÉS TIMMERMANS VITÁJÁN

INDEX
Szerző: NTT
2019.05.08.


Az Európai Parlament két legnagyobb pártcsaládjának EP-választási csúcsjelöltje, Manfred Weber és Frans Timmermans első németországi televíziós vitájáról számolt be hosszabban az MTI. Az ARD országos köztelevízió élő műsorában 130 választópolgár tehetett fel kérdéseket a jelölteknek. Az általuk felvetett témák között szerepelt a lengyel, a magyar és a román kormány jogállamisággal összefüggő tevékenységével szembeni európai uniós kifogások, illetve eljárások ügye is.

Manfred Weber ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy egy új típusú eljárást kell bevezetni a jogállami elvek tagállami érvényesülésének biztosítására, mert az úgynevezett hetes cikkely szerinti eljárás "életlen kard", nem kellően hatékony. Kifejtette: az új eljárás arra szolgálna, hogy a jogállamiság megsértésének legyenek pénzügyi következményei, járjon az EU-s támogatások csökkenésével.

Frans Timmermans szerint nem az eljárási formákkal van gond, hiszen az Európai Bizottság (EB) a jelenlegi eszközrendszert használva is ért el eredményeket. A baj inkább a politikai akarat hiánya a tagállami kormányok oldalán, a kormányok közössége nem lép fel a kellő határozottsággal a jogállamiság ellen vétő tagjaik ellen, ami akár az EU széthullásához is vezethet - fejtette ki a holland politikus, aki a jogállamisági kérdésekért is felelős első alelnöki tisztséget tölti be a távozó, Jean-Claude Juncker vezette bizottságban.

A TÖBBI KÖZÖTT MEGJEGYEZTE, HOGY MAGYARORSZÁGRÓL "ELÜLDÖZTEK EGY EGYETEMET", ÉS AZ ÚGYNEVEZETT STOP SOROS TÖRVÉNY RÉVÉN "SZÖRNYŰ DOLGOKAT MŰVELNEK", NYOMÁS ALÁ HELYEZIK A CIVILTÁRSADALMAT, "SZABAD SAJTÓ PEDIG SZINTE NINCS IS MÁR" AZ ORSZÁGBAN...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.