2019. május 7., kedd

TGM: SALVINI & STRACHE BUDAPESTEN. VÉGRE!

MÉRCE
Szerző: TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS
2019.05.07.


Mindig jó a politikában, ha világosak a dolgok. Orbán Viktor – sok bizonytalankodás és mellébeszélés után – végre azokkal köt szövetséget, akikkel eszmei szálak fűzik egybe.

Sajtója (amely állami sajtó lévén, hivatalos forrásnak számít) eddig is világossá tette, honnan származnak Orbán eszméi.

Az Európának („Brüsszelnek”) tulajdonított népességcsere eszméje Renaud Camus francia fasiszta közíró híres könyvéből – Le Grand Remplacement – származik, evvel a neves fasiszta személyiséggel a Mandiner folytatott beszélgetést, ami önmagában is büntetőjogi tényállás, de a fószer különben is állandó szerzője az állítólag nívósabbnak számító szélsőjobboldali portálnak, aki még Orbán Viktorhoz is intézett meleg hangú nyílt levelet, amit még a mérsékeltebben fasiszta Marine Le Pen is visszautasított volna. De van lejjebb. Az Örülünk, Vincent?blog is megemlékezett róla, hogy a Pesti Srácok nevezetű orbánportál egészen Eustace Mullins, az ismert, nyílt (és totál őrült) hitlerista méltatásáig süllyedt, akinek A biológiai zsidó c. alapműve immár magyarul is olvasható itt. Kitartás! Lesz ez még így se!

Ha beleolvasnak e neofasiszta/neonáci szerzők műveibe, a leghivatalosabb magyarországi kormányközeli, kormánybarát torkokból áradó hangzatokra fognak lelni.
De minek nekünk mindenféle nyomorult külföldi, amikor vannak nekünk megbízható honi forrásaink:

„A liberalizmus az anyagelvűségen épülő individualisztikus rendszer.

A kommunizmus az anyagelvűségen épülő kollektivisztikus rendszer.

A kommunizmus tehát kiteljesülése a liberalizmusnak.

Se a liberalizmus, se a kommunizmus nem világnézet. Hiányzanak belőlük az abszolút értékek, azok, amelyek önmagukért értékek. Világnézet csak az, amelynek abszolút értékei vannak. Se a liberalizmus, se a kommunizmus, se az anyag, se az elv, se az individualitás, se a kollektivitás nem abszolút értékek.

A liberalizmus melegágya a kommunizmusnak. Sőt, több: szülőanyja; a kommunizmus gyermeke a liberalizmusnak. Ez a tény, törvény. A liberalizmus az a kultúrcsimasz, amelyből a kommunista cserebogár lesz. Se a csimasz, se a cserebogár nem abszolút érték. De igen; de csak a csimasznak, de csak a cserebogárnak.

Hallottátok, hogy mondatott a régieknek: Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat. Én pedig mondom: Szeresd a Hazádat jobban, mint tenmagadat!” (Szálasi Ferenc börtönnaplója, 1938-1940, s. a. r. Csiffáry Tamás, bev. Sipos Péter, Bp.: Budapest Főváros Levéltára/Filum, 1997, 149.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.