2019. május 17., péntek

TIBORCZ ISTVÁN CÉGE BESZERZETT EGY ALAPÁRON 44 MILLIÓS LUXUSTEREPJÁRÓT

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2019.05.17.


"Kivételesen fényűző szabadidőjármű, a kifinomult terepalkalmasság szinonimája"

– olvasható a brit Land Rover autógyártó honlapján arról a Range Rover luxusterepjáróról, amilyet Orbán Viktor miniszterelnök veje, az immár 32. leggazdagabb magyar, Tiborcz István cége is beszerzett néhány hete.

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara hitelbiztosítéki nyilvántartása alapján az ingatlanberuházásokkal foglalkozó BDPST Zrt. április végén egy vadonatúj, 2019-es évjáratú Range Rover 5.0 P típusú autót kezdett lízingelni. A luxusjárműről elérhető adatok szerint azt egy 5 ezer köbcenti lökettérfogatú, legalább 525 lóerős V8-as benzinmotor hajtja, amely 5,5 másodperc alatt gyorsítja 100 kilométeres óránkénti sebességre a 2,5 tonnás, nyújtott tengelytávú monstrumot.

A gyártó honlapján elérhető árlista szerint ezt a modellt háromféle felszereltségi kategóriában lehet megvásárolni.

A legolcsóbb alapára 44 millió, a legdrágábbé pedig 71,5 millió forint.

Ám a végösszeg – különböző extrák megrendelése esetén – ennél is nagyobb lehet.

Bár azt nem tudni, hogy a szóban forgó a Range Rovernek pontosan mekkora az értéke, de az a nyilvános adatbázisból látható, hogy ahhoz majdnem 26 millió forint lízingösszeget a Budapest Bank biztosított Tiborcz István cégének.

Emlékezetes, hogy egy hasonló Range Roverrel már lefotózták a Tiborcz Istvánékat. Tavaly nyáron a Demokratikus Koalícióval szimpatizáló Nyugati Fény egyik olvasója fényképezte le, amint egy horvátországi autópályán, egy benzinkútnál a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel az út szélére dobott egy használt pelenkát. Akkor szintén egy Range Roverrel voltak nyaralni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.