2019. május 13., hétfő

ÜVÖLTÖZŐ PESSZIMISTÁK: BEVEZETÉS MÁLTÁHOZ

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Karesz
2019.05.13.


Máltáról sokakban él az a kép, hogy egy kellemes mediterrán sziget. Ami igaz is, különösen, ha az ember nyaralni megy oda. Ha azonban az ember ott is él, miként mai posztunk szerzője, Karesz, akkor már árnyaltabb lesz a kép. Olyannyira árnyalt, hogy egy egész posztsorozat születik belőle, melynek első részéből kiderül egyebek mellett, hogy a helyiek szeretik nagy hangon kifejteni a véleményüket (azaz kiabálnak), a magyarokhoz mérhetően pesszimisták, viszont imádják a tűzijátékot – nappal is

„Néztem a korábbi cikkeket Máltáról és úgy gondolom, nem árt kicsit árnyalni az országról kialakult képet, illetve szintre hozni az egyébként elképesztő módon és iramban változó viszonyokat. Igyekszem áttekinthető lenni, de szinte lehetetlen egyetlen mederben tartani a gondolatokat, annyira szerteágazóak tudnak lenni néha a helyzetek.

Jogi nyilatkozat: a cikkekben leírtak az általam az elmúlt években tapasztaltak alapján bennem leszűrődött dolgok összessége, nyilván nem lehet mindenben igazam és különben is, kinek a pap, kinek a papné.

Málta történelméről, aki akar, utána tud olvasni részleteiben is. Ami a lényeg, nagyon hosszú ideig voltak megszállva stratégiai elhelyezkedésük miatt, amit jobban vagy kevésbé jobban viseltek.

Büszke nemzet a máltai, (hivatalosan) kevesebb, mint félmillióan élnek itt a két fő szigeten.

Máltától északra fekszik két kisebb, szintén lakott sziget, Gozó illetve Comino, ám csupán Gozót érdemes lakott területként figyelembe venni, mivel Cominón gyakorlatilag egyetlen család él hivatalosan és leginkább az elképesztően gyönyörű színű Blue Lagoon illetve a Crystal Bay miatt mennek oda a két szigetről a turisták fürdőzni/napozni/szelfizni/búvárkodni tömegesen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.