2019. május 18., szombat

WASHINGTON SZANKCIÓKAT FONTOLGAT MÉSZÁROS LŐRINC ELLEN, GÖDÖN ERDŐIRTÁSSAL TERJESZKEDIK A SAMSUNG

ÁTLÁTSZÓ / MUTYIMONDÓ
Szerző: ÁTLÁTSZÓ
2019.05.18.


Az elmúlt héten megírtuk, hogy az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy Mészáros Lőrincet kitiltsák Amerikából, és befagyasszák az esetlegesen ott lévő vagyonát. Bemutattuk, hogy a gödi önkormányzat a helyiek megkérdezése nélkül járult hozzá a Samsung-gyár bővítéséhez. Interjút készítettünk Gyárfás Tamással, Alberto Cairoval és Thomas Meliaval is.

Washington szankciókat fontolgat Mészáros Lőrinc ellen, de az elnök vétózhat

A Wall Street Journallel közösen dolgozva megírtuk, hogy az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy a Globális Magnyitszkij-törvény alapján szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre. A szankciók amerikai beutazási tilalmat és az Egyesült Államokban tartott vagyonelemek befagyasztását jelentenék Orbán Viktor miniszterelnök barátjának. A szankciókat előkészítő kormányzati illetékesek látókörében van még Tiborcz István, a miniszterelnök veje, és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is. Donald Trump amerikai elnök viszont nemrég végre fogadta Orbánt a Fehér Házban, vagyis törekszik jó kapcsolatra a magyar kormánnyal, ezért valószínűleg nem hagyná jóvá a szankciókat.

Erdőirtással kedvez Göd a Samsungnak, helyiek tiltakoznak, a zöldombudsman vizsgálódik

Nő az elégedetlenség Gödön a Samsung akkumulátor-gyárának újabb terjeszkedése miatt. A helyi önkormányzat ugyanis arról döntött, az eddig 33 hektáron működő, több szintes gyárat újabb 80 hektárral fogják bővíteni. A helyiek tiltakoznak amiatt, hogy a Duna-parti kisvárosban veszélyes anyagokkal dolgozó gigagyár épül, amiről a megkérdezésük nélkül döntött a magyar kormány és a városvezetés. Az ügyben ombudsmani vizsgálat is indult.

A héten emellett:
 
- interjút készítettünk a Fenyő-gyilkosságban felbujtással vádolt Gyárfás Tamással, és a világ egyik leghíresebb adatvizualizációs szakemberével, Alberto Cairoval, valamint az Obama-kormány helyettes külügyi államtitkárával, Thomas O. Meliával
 
megmutattuk, hogy a statisztikák alapján Magyarország az egyik legkevésbé keresztény keresztény ország
 
foglalkoztunk a NER-ből kiszorult újságírók sorsával
 
összefoglaltuk, hogy a „Híd a munka világába” projekt miatt 4 éve nyomoz a NAV
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.