2019. június 6., csütörtök

A DUNA ASZFALT ÉS A COLAS KAPTA MEG A KÖZGÉPTŐL ELVETT M4-ES GYORSFORGALMI ÚT SZERZŐDÉSÉT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: CSIKÁSZ BRIGITTA
2019.05.06.


125,3 milliárd forintért építheti meg a Colas és a Duna Aszfalt az M4-es gyorsforgalmi út Abony és Törökszentmiklós közötti, Szolnokot elkerülő szakaszát. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.-től elnyert munkába beletartozik egy új Tisza-híd megépítése is.

Az uniós közbeszerzési értesítőben, a TED-ben megjelent tájékoztató alapján a szerződést a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. idén május 17-én írta alá a cégekkel. A tenderről idén márciusban az eredményhirdetéskor írt a G7.

A beruházás két részből áll. Az első, 18,6 kilométeres szakasz megépítését a Colas Közlekedésépítő Zrt., a Colas Hungária Zrt. és a Duna Aszfalt Kft. végezheti el. Ráadásul az eredetileg becsült nettó 52,6 milliárd forint helyett 67,89 milliárdért.

A gyorsforgalmi út második, 8,5 kilométeres szakaszának a kivitelezését a Duna Aszfalt Kft. egyedül kapta meg. A cég szintén a becsült érték feletti összegért vitte el a közbeszerzést: nettó 41,4 milliárd forint helyett 57,4 milliárdért.

Összesen tehát 125,3 milliárd forintot fizet ki a NIF Zrt. az M4-es folytatására.

A G7 kiszámolta, hogy az első szakasznál egy kilométer megépítése 3,7 milliárd, a második szakasznál pedig 6,7 milliárd forintba kerül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.